Naslovnica Vijesti Sisak Ulaganja u Zavod za javno zdravstvo

Ulaganja u Zavod za javno zdravstvo

“U tri godine uložili smo u Zavod tri milijuna kuna za njegovo opremanje, informatizaciju i obnovu laboratorija, te nas raduje kad čujemo da dio sredstava uspijevaju uprihodovati i na slobodnom tržištu.” – rekla je županica Marina Lovrić prilikom obilaska novouređenih prostorija županijskog Zavoda za javno zdravstvo.Moderno je sada opremljen i laboratorij Službe za zdravstvenu ekologiju i laboratorij kemijske analize uzoraka koji sada pružaju usluge i gospodarstvenicima s našeg pdoručja. Prije modernizacije to nije bilo moguće.

Porast ovisnika u našoj županiji prisilio je i na uređenje prostorija u Odsjeku za prevenciju ovisnosti i ambulante za izvanbolničko liječenje ovisnosti koja je time premještena iz capraške dvorane Brezovica.

“Većinom je riječ o mladima koji u našu ambulantudolaze preko Centra za socijalnu skrb zbog prijava za lakše droge, pretežno marihuane, no trenutačno su u našem sustavu liječenja i šestorica narkomanskih ovisnika.” – rekla je voditeljica Odsjeka dr. Suzana Fabijanić.

Ravnateljica Zavoda, dr. Svjetlana Ančić-Birač, najavila je daljnje razvijanje usluga. “Idući nam je cilj uvođenje HACCAP sustava u sve naše objekte na području županije što će garantirati kvalitetu našeg rada i u narednom razdoblju.” – naznačila je planove dr. Ančić Birač.

Komentirajte