1 C
Sisak
Četvrtak, 9 prosinca, 2021

U Letovaniću čuvao arsenal oružja

- Marketing-spot_imgspot_img

Policijski službenici Policijske postaje Sisak dovršili su kriminalističku obradu nad 54-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Lekenika zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari.U četvrtak, 5. ožujka, temeljem naredbe za pretragu Prekršajnog suda u Sisku, izvršena je pretraga obiteljske kuće u Letovaniću i osobnog automobila u vlasništvu 54-godišnjaka.

Pretragom je pronađena automatska puška s 5 pripadajućih spremnika, 2.343 komada raznog streljiva, 3 okvira za automatsku pušku, 7.33 metara brzogorećeg štapina, 2 komada sporogorećeg štapina dužine 121 cm i 34 cm, 8 ručnih bombi, 6 trenutnih tromblonskih mina, 600 grama eksploziva „trotil“, 1.2 grama privrednog eksploziva „vitezit“ i jedna improvizirana eksplozivna naprava, tzv. mina iznenađenja.

Sve pronađeno od osumnjičenog je oduzeto te je isti uhićen, a provedenom kriminalističkom obradom utvrđeno je kako je navedeno oružje, streljivo i minsko-eksplozivna sredstva nabavio tijekom Domovinskog rata i od tada neovlašteno držao na adresi svog stanovanja. 
  
Zbog kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari protiv osumnjičenog je podnesena kaznena prijava, kao i optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o oružju.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti