Naslovnica Sport Rukomet Siščani pozdravili “kauboje”

Siščani pozdravili “kauboje”

Rukometaši Siscie u 16.kolu Dukat Premijer lige došli su do svoje osme prvenstvene pobjede. Sinoć, pred više od 1500 gledatelja u sisačkoj SD Brezovici, savladali su ekipu Perutnine Pipo IPC iz Čakovca rezultatom 24:22 (10:11).

Bila je to neizvjesna utakmica, s puno pogrešaka s obje strane i traženja prave formule u igri. U konačnici, 5 minuta prije kraja, ponajprije zahvaljujući obranama Boučeka i Somića (obranio dva sedmerca) te pogocima požrtvovnog Bjeliša i brzog Bešlića, Siscia uspijeva slomiti žilavi otpor gostiju i odlijepiti se na 3, a onda i 4 gola razlike. U tim trenucima bilo je prigode i za bravure tipa cepelin (u 57. minuti, Baltić za Gojuna, za 23:19).
-Očekivao sam neizvjesnu utakmicu i pribojavao se. Ne suparnika, već svoje ekipe. Nervoza i nesigurnost i dalje su nam veliki teret i na tome ćemo morati poraditi jer u ovoj ligi nema lakog protivnika. – kazao nam je trener Siscie Slavko Goluža, konstatiravši kako je njegovo i izbivanje Jakova Gojuna iz pripremnog procesa također bio hendikep.

Uoči utakmice Siscie i Perutnine Pipo IPC dogradonačelnik Siska Veljko Novak i predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Siska Ivo Šimac sisačkim “kaubojima”, reprezentativcima Goluži i Gojunu, uručili su prigodne poklone povodom osvajanja svjetskog srebra. Prigodno su darivani i suci Matija Gubica (Petrijevci) i Boris Milošević (Osijek), jedini hrvatski sudački par sa nedavno okončanog 21. Svjetskog prvenstva u rukometu, održanog u Hrvatskoj.

16.kolo Dukat Premijer lige
Sisak, 7. veljače 2009. 18 sati
SD Brezovica, gledatelja 1500

RK Siscia – RK Perutnina Pipo IPC 24:22 (10:11)

RK Siscia: Palaić, Svalina 1, Bjeliš 7, Orlić, Ražić 1, Somić, Baltić 2, Bešlić 7, Bouček, Halkić (4), Butorac, Turan, Gojun 1, Bogunović
Trener: Slavko Goluža

RK Perutnina Pipo IPC: Lončar, Arnaudovski 6, Varga 3, Barić, Balog, Pašalić 1, Lesjak, Sladoljev, Turk 1, Mesarić 5, Krajner, Herman 2, Čavar 3, Pazin 1
Trener: Josip Borković

Sedmerci: Siscia 4/5 ; Perutnina 4/7
Isključenja: Siscia 8 min ; Perutnina 12 min

Suci: Matija Gubica (Petrijevci) ; Boris Milošević (Osijek)
Nadzornik: Veljko Karabaić (Rijeka)

Komentirajte