Naslovnica Sport Rukomet Jakov Gojun jocker Line Červara

Jakov Gojun jocker Line Červara

Mladog rukometaša RK Siscie, 22-godišnjeg Jakova Gojuna, izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar ovoga je tjedna prijavio kao 16. igrača za nastup na Svjetskom rukometnom prvenstvu koje se igra u Hrvatskoj. Priliku za dokazivanje Gojun, koji igra na poziciji “lijevi vanjski”, dobio je već u ponedjeljak protiv Kube, u utakmici koju su naši pakleni rukometaši pobijedili rezultatom 41:20. Bila je to premijera za rukometaša Siscije u reprezentativnom dresu na Svjetskom prvenstvu, a svoje obrambene zadatke odradio je odlično.
Gojun je vijest da će ipak igrati na Svjetskom prvenstvu dočekao s oduševljenjem kazavši kako je ovo ostvarenje njegovog sna.
-Velika mi je čast što sam uopće bio na širem popisu igrača, a to da me izbornik Červar čuvao kao jockera nisam mogao ni sanjati. Nadam se da ću opravdati izbornikovo povjerenje. Za mene je fenomenalno što sam dobio priliku igrati na Svjetskom prvenstvu i to u svom rodnom gradu – rekao je Gojun.
Kao rođeni Splićanin nikada nije dobio pravu priliku igrati za RK Split već je s 18 godina prešao u riječki Zamet u kojem se potvrdio kao odličan mladi igrač što mu je omogućilo poziv u mladu reprezentaciju Hrvatske. Ovoga je ljeta došao u sisačku Sisciju gdje mu je trener Slavko Goluža, a svojim je dobrim igrama zaslužio i poziv u seniorsku reprezentaciju.
U njegovom matičnom klubu RK Sisciji također su ponosni na svog igrača.
-Ponosni smo što naš mladi igrač Gojun igra za reprezentaciju na ovom Svjetskom prvenstvu. To je velika čast i priznanje za naš klub – kaže direktor RK Siscia Ivo Šimac.
Obzirom na svoje odlične obrambene sposobnosti i sa svoja 203 centimetra, mnogi Jakova Gojuna vide kao budućeg nasljednika Davora Dominikovića.

sisak.hr ; sisak.info

Komentirajte