Naslovnica Vijesti Sisak Požar u Stupnu, dvoje u bolnici

Požar u Stupnu, dvoje u bolnici

U nedjelju, nešto iza ponoći izbio je požar u obiteljskoj kući u Stupnu kod Siska. Dvije su osobe prevezen u sisačku bolnicu.Županijski centar 112 dobio je dojavu o požaru u 00:16 sati, te je odmah obaviještena Vatrogasna postrojba Sisak, HEP Sisak i PU sisačko-moslavačke. U požaru je vlasnik kuće zadobio opekline po licu i rukama, te je zajedno sa ženskom osobom koja se zatekla s njim u kući prevezen u Opću bolnicu Sisak.

Prema riječima mještana, vlasnik kuće je Željko Grgas (55), a u kući je bio sa prijateljicom koja je sinoć nakon izbijanja požara bosa otrčala do susjeda, koji su pozvali pomoć.

Požar su u 02:40 sati ugasili sisački vatrogasci sa 5 vatrogasaca i 2 vozila.
Očevidom na mjestu požara utvrđeno je da je do požara došlo uslijed prijenosa toplinske energije sa peći na kruta goriva na okolni gorivi materijal  (lamperija, tepison), odakle se vatra proširila na cijelu unutrašnjost kuće. Pri pokušaju gašenja požara vlasnik kuće je teško ozlijeđen, a žena koja se nalazila u kući je zbog udisanja dima lakše ozlijeđena. U požaru je nastala velika materijalna šteta, a policija je o događaju podnijela izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku.

Komentirajte