11 C
Sisak
Petak, 19 travnja, 2024

Crna kronika 23./24. listopad

Datum:

Marketing

U protekla 24 sata na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 12 kaznenih djela, od kojih je 7 počinjeno od strane nepoznatih počinitelja. Pet kaznenih djela počinjeno je na području Kutine, 3 na području Siska te po jedno na području Sunje, Petrinje, Gline i Dvora.

Zabilježeno je 6 krađa, po dvije teške krađe u pokušaju i nasilnička ponašanja u obitelji te po jedno krivotvorenje isprava i utaja.

Policijski službenici Policijske postaje Glina zbog krivotvorenja isprava podnijeli su kaznenu prijavu protiv 26-godišnjaka s područja Gline, koji je jučer prilikom nadzora prometa u Glini zatečen da upravlja osobnim automobilom na kojega je namontirao nepripadajuće registarske pločice i njima se koristio kao pravima do trenutka zatjecanja od strane policije.

Na području Općine Popovača zabilježena su dva pokušaja teških krađa iz vikendica i to u mjestu Stružec i Voloder, u koje su nepoznati počinitelji ušli nasilnim putem, a potom u njima ispremetali stvari, ali nisu ništa otuđili.

Policijskoj postaji Kutina prijavljena je krađa koja je počinjena u  putničkom vlaku na relaciji Popovača-Banova Jaruga, iz kojega je nepoznati počinitelj otuđio vatrogasni aparat, nekoliko ogledala, preklopnih stolića, zavjesa i drugih predmeta, oštetivši Hrvatske željeznice za više od 4.000 tisuće kuna.

 U krađi koja je tijekom ovog mjeseca počinjena u mjestu Bobovac, Općina Sunja, nepoznati je počinitelj u privatnoj šumi posjekao i otuđio 18 stabala hrasta, čime je vlasnika oštetio za veći novčani iznos.

Do narušavanja javnog reda i mira došlo je u 3 slučaja od strane 4 počinitelja. Zabilježeni su fizički napadi na području Siska i Petrinje, a na području Siska evidentiran je i jedan slučaj držanja životinja bez nadzora.

Policijski službenici intervenirali su u 2 slučaja nasilničkog ponašanja u obitelji i to na području Dvora. 

Na prometnicama su se dogodile 3 prometne nesreće i to dvije na području Siska i jedna na području Kutine. U jednoj nesreći lakše je ozlijeđena jedna osoba, dok su dvije nesreće za posljedicu imale samo materijalnu štetu.

Pod utjecajem alkohola bio je jedan sudionik, a jedan sudionik pobjegao je sa mjesta događaja prometne nesreće te je po policijskim službenicima naknadno pronađen.

Možda vas zanima...

Obilježite Dan planeta Zemlje u Ekološkom centru Vrata Zrinske gore

Ekološki centar „Vrata Zrinske gore“ obilježit će 22. travnja,...

Zabavno-rekreativna manifestacija „Dan planeta Zemlje u Moslavini“ po jubilarni 20. put

ZBOG LOŠEG VREMENA OTKAZUJE SE PROGRAM OD SUBOTE. NEDJELJA...

Najavljen rekordan broj manifestacija u Lonjskom polju

Javna ustanova Park prirode Lonjsko polje najavila je rekordan...

Humanitarni koncert “Pomozimo Katarini Nerlović”

U utorak, 30. travnja, organizira se u Lipovljanima humanitarni...