6 C
Sisak
Srijeda, 27 listopada, 2021

Crna kronika 22./23. listopad

- Marketing-spot_imgspot_img

U protekla 24 sata na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 11 kaznenih djela, od kojih je 6 počinjeno od strane nepoznatih počinitelja.Četiri kaznena djela počinjena su na području Siska, 3 na području Kutine, 2 na području Gvozda te po jedno na području Petrinje i Gline.

Zabilježene su po 3 teške krađe i krađe, dvije prijetnje te po jedno nedozvoljeno posjedovanje oružja i eksplozivnih tvari, krivotvorenje isprava i kazneno djelo uništenja i oštećenja tuđe stvari.

Policijski službenici Policijske postaje Sisak zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari podnijeli su kaznenu prijavu protiv 35-godišnjeg Siščanina kod kojega su jučer pretragom doma i drugih prostorija, obavljenom po nalogu Prekršajnog suda u Sisku, pronađena i oduzeta 2422 komada raznog streljiva, tromblonski nastavak, dva spremnika za automatske puške, dvije vojne bajunete, razni dijelovi automatskog oružja i drveni kundak puške M- 48, a koje je neovlašteno posjedovao. Osim kaznene prijave protiv navedenog će biti podnesen i optužni prijedlog prekršajnom sudu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o oružju.

Policijski službenici Policijske postaje Glina zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela krivotvorenja isprava podnijeli su kaznenu prijavu protiv 25-godišnjaka s područja Gline, za kojega je utvrđeno da je sa svog osobnog automobila isjekao broj šasije i stavio ga na drugi osobni automobil, kao i nepripadajuće registarske pločice, a s kojim se potom koristio u prometu do zatjecanja od strane policije.

Dana 20./21. 10. 2008. godine počinjena je teška krađa u ulici Vatroslava Lisinskog u Sisku, od strane nepoznatog počinitelja koji je pokidao lokote na vratima tri teretna vagona koji se ne koriste u prometu već služe kao skladišni prostor te iz njihove unutrašnjosti otuđio veću količinu bakrene užadi i nekoliko stezaljki za tračnice.

U razdoblju od 19. do 22. 10. 2008. godine počinjena je teška krađa u mjestu Stružec, Općina Popovača, gdje je nepoznati počinitelj nasilno ušao u vikendicu te iz njezine unutrašnjosti otuđio predmete manje vrijednosti.

U Strušcu je zabilježen i pokušaj teške krađe iz kuće 81-godišnje žene u koju je nepoznati počinitelj u noći 21./22. 10. 2008. godine ušao nasilnim putem, ali iz njezine unutrašnjosti nije ništa otuđio.

Policijskoj postaji Gvozd prijavljena je krađa koja je tijekom ovog mjeseca počinjena na Trgu dr. Franje Tuđmana u Gvozdu, gdje je nepoznati počinitelj iz stambene zgrade u adaptaciji, demontirao i otuđio 4 električna brojila.

Do narušavanja javnog reda i mira došlo je u 5 slučajeva od strane 6 počinitelja. U dva slučaja javni red i mir remećen je vikom i galamom na području Gvozda, a zabilježeni su i fizički sukobi na području Petrinje i Gline te omalovažavanje i vrijeđanje policijskih službenika pri obavljanju službene dužnosti na području Siska.

Policijski službenici intervenirali su u 4 slučaja nasilničkog ponašanja u obitelji, od kojih su 2 počinjena na području Petrinje i po jedno na području Siska i Gline.

Na području Siska zbog nasilja u obitelji uhićen je i danas će uz optužni prijedlog prekršajnom sudu biti doveden 49-godišnjak koji je sinoć pod utjecajem alkohola od 3,54 ‰ verbalno napao sina, a sa činjenjem prekršaja je nastavio i po dolasku policijskih službenika na mjesto događaja.

U Petrinji je zbog obiteljskog nasilja uhićen i u prostorijama policije do otrježnjenja zadržan 43-godišnji muškarac koji se pod utjecajem alkohola od 3,81 ‰  u  nazočnosti dvoje djece verbalno, a potom i fizički sukobio sa suprugom.

Policijski službenici Policijske postaje Glina zbog opasnosti od daljnjeg činjenja prekršaja u prostorijama policije zadržali su do otrježnjenja 57-godišnjeg muškarca koji je sinoć u obiteljskoj kući na području Gline pod utjecajem alkohola od 1,90 ‰ verbalno napadao suprugu i sina.

Na prometnicama se dogodilo 10 prometnih nesreća i to 5 na području Siska, po dvije na području Kutine i Petrinje te jedna na području Novske. U 6 prometnih nesreća ozlijeđeno je 9 osoba od kojih jedna teže, a 8 osoba lakše, dok je u 4 nesreće nastala samo materijalna šteta.

Pod utjecajem alkohola bila su 4 sudionika, a 2 sudionika pobjegla su sa mjesta događaja prometnih nesreća od kojih je jedan po policijskim službenicima naknadno pronađen, dok se za drugim još traga.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti