16.9 C
Sisak
Utorak, 19 listopada, 2021

Crna kronika 17. – 20. listopada

- Marketing-spot_imgspot_img

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježena su 24 kaznena djela, od kojih je 12 počinjeno od strane nepoznatih počinitelja. Najviše kaznenih djela i to njih 9 počinjeno je na području Siska, zatim na području Kutine 5, Novske 3, Petrinje 2 te na području Sunje, Gline, Dvora, Hrvatske Kostajnice i Gvozda po jedno.

Zabilježeno je 12 krađa, 4 teške krađe, po dvije prijetnje i  nedozvoljena posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari te po jedna protupravna naplata, krivotvorenje isprava, uništenje i oštećenje tuđe stvari i izbjegavanje carinskog nadzora.

Dana 17. 10. 2008. godine oko 15,00 sati počinjena je teška krađa na parkiralištu u Crkvenoj ulici u Kutini, od strane nepoznatog počinitelja koji je razbio staklo na vratima osobnog automobila kutinskih registarskih oznaka i sa sjedišta suvozača otuđio torbicu u kojoj se nalazila neutvrđena količina novca, dokumentacija, ključevi i drugi predmeti.

U Kutini je zabilježen i pokušaj teške krađe u Školskoj ulici, gdje je nepoznati počinitelj u noći 18./19. 10. 2008. godine razbio staklo na izlogu trgovine mješovite robe-voćarne, a potom ušao u njezinu unutrašnjost i ispreturao stvari, ali nije ništa otuđio.

Policijskoj postaji Novska prijavljena je teška krađa koja je počinjena u razdoblju od 12. do 18. 10. 2008. godine u Staroj Subockoj, Općina Novska, gdje je nepoznati počinitelj nasilno ušao u dvorišni objekat oštećenog 50-godišnjaka te iz njegove unutrašnjosti otuđio motornu kosilicu (trimer), garnituru alata i druge predmete. 

Teška krađa počinjena je i u mjestu Donja Čemernica, Općina Topusko, gdje je nepoznati počinitelj u razdoblju od 08. do 19. 10. 2008. godine nasilno ušao u dvorišnu prostoriju oštećene 33-godišnjakinje te također otuđio motornu kosilicu. 

Policijskoj postaji Sisak prijavljena je krađa koja je počinjena dana 17. 10. 2008. godine u čekaonici doma zdravlja na području Siska, gdje je nepoznati počinitelj iskoristio odsutnost 28-godišnje Siščanke te iz torbice koju je u čekaonici ostavila bez nadzora, otuđio novčanik s novcem, dokumentima i bankovnim karticama.

Policijski službenici Policijske postaje Glina zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela krađe podnijeli su kaznenu prijavu protiv 26-godišnjeg hrvatskog državljanina s područja Hrvatske Dubice za kojega se osnovano sumnja da je dana 15. 10. 2008. godine iz neograđenog dvorišta kuće u izgradnji na području Gline, otuđio veću količinu građevinskog materijala, a koji je po policijskim službenicima kod njega pronađen i oduzet te vraćen vlasniku.

Policijski službenici Policijske postaje Sisak zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari podnijeli su kaznenu prijavu protiv 33-godišnjaka sa sisačkog područja kod kojega je dana 17. 10. 2008. godine pretragom doma i drugih prostorija, obavljenom po nalogu Županijskog suda u Sisku, pronađena i oduzeta poluautomatska puška sa ugrađenim prigušivačem, koju je neovlašteno posjedovao.

Policijski službenici Postaje prometne policije Kutina zbog krivotvorenja isprava podnijeli su kaznenu prijavu protiv 19-godišnjaka s područja Brodsko-posavske županije koji je dana 17. 10. 2008. godine na autocesti A-3 kod Popovače, prilikom nadzora prometa zatečen da upravlja osobnim automobilom na kojemu su se nalazile nepripadajuće registarske pločice.

Policijski službenici Policijske postaje Dvor zbog izbjegavanja carinskog nadzora podnijeli su kaznenu prijavu protiv 29-godišnjeg bosanskohercegovačkog državljanina kod kojega je u suradnji sa djelatnicima carine, na graničnom prijelazu Dvor, prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku u teretnom automobilu bosanskohercegovačkih registarskih oznaka pronađeno i oduzeto 55 kutija cigareta koje je izbjegavajući mjere carinskog nadzora unosio u Republiku Hrvatsku. Cigarete su od njega oduzete, a osim kaznene prijave navedeni je i novčano kažnjen po carinskim djelatnicima.

Do narušavanja javnog reda i mira došlo je u 9 slučajeva. Pet ih je počinjeno na području Siska, a po jedno na području Sunje, Kutine, Novske i Gline.

Zabilježeno je 5 fizičkih sukoba u kojima su lakše ozlijeđene 4 osobe, 2 omalovažavanja i vrijeđanja policijskih službenika pri obavljanju službene dužnosti, te po jedan slučaj vike i galame, reproduciranja preglasne glazbe, razbijanja boca u ugostiteljskom objektu i točenja alkoholnih pića osobama pod utjecajem alkohola.

U narušavanja javnog reda i mira sudjelovalo je 17 počinitelja od kojih je 7 bilo pod utjecajem alkohola.

Policijski službenici intervenirali su u 8 slučajeva nasilničkog ponašanja u obitelji od kojih su 3 počinjena na području Kutine, 2 na području Gline i po jedno na području Siska, Novske i Petrinje.

U obiteljskom nasilju sudjelovalo je ukupno 9 počinitelja od kojih su 3 uhićena i uz optužne prijedloge dovedena nadležnim prekršajnim sudovima, 4 počinitelja zbog opasnosti od daljnjeg činjenja prekršaja zadržana su u prostorijama policije do otrježnjenja, a jedan je temeljem Zakona o zaštiti osoba sa duševnim smetnjama smješten na bolničko liječenje.

Na prometnicama su se dogodile 24 prometne nesreće i to 7 na području Kutine, po 5 na području Siska i Hrvatske Kostajnice, 3 na području Novske, dvije na području Petrinje te po jedna na području Sunje i Gline.  U 6 nesreća lakše je ozlijeđeno 7 osoba, dok je u 18 prometnih nesreća nastala samo materijalna šteta.

Pod utjecajem alkohola bilo je 7 sudionika, a 3 sudionika pobjegla su sa mjesta događaja prometnih nesreća od kojih je jedan po policijskim službenicima naknadno pronađen, dok se za dva odbjegla sudionika još traga.

Dana 17. 10. 2008. godine u 18,00 sati došlo je do požara na trafostanici u ulici Stjepana Kefelje u Kutinskoj Slatini, Grad Kutina. Očevidom je utvrđeno da je najvjerojatnije uslijed djelovanja vlage došlo do kratkog spoja i zapaljenja unutar razvodne kutije na metalnom stupu trafostanice, uslijed čega su nastala toplinska oštećenja, a visina materijalne štete još nije poznata.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti