6 C
Sisak
Srijeda, 27 listopada, 2021

Mesić o zagađenju u Sisku

- Marketing-spot_imgspot_img

U vezi s najnovijim prekomjernim zagađenjima zraka u Sisku, zbog remonta sisačke Rafinerije nafte, predsjednik Stjepan Mesić je, prilikom jučerašnejg posjeta Sisku, rekao: – Ako su utvrđena zagađenja, treba utvrditi kolike su koncentracije bile i tko je za to kriv, i da onaj tko je za to kriv i odgovara.Napomenuo je kako je najvažnije da se “otklone zagađenja za ubuduće”.

Predsjednik Mesić položio je u subotu vijenac i zapalio svijeću podno glavnoga križa na sisačkome gradskom groblju Viktorovcu za sve poginule hrvatske branitelje u Domovinskom ratu, a tijekom večeri sudjelovat će i na središnjoj proslavi Dana branitelja Sisačko-moslavačke županije na Gradskome stadionu u Sisku.

Nakon toga obišao je Opću bolnicu “Dr. Ivo Pedišić” u Sisku te podupro osnutak posebnog onkološkog odjela s obzirom na veliki broj osoba oboljelih od raka u tom gradu. ” S obzirom na sva razaranja koju su sisačka bolnica, grad Sisak i okolica pretrpjeli u Domovinskom ratu, trebalo bi o tome povesti malo više računa, i nadam se da će i Ministarstvo zdravstva pomoći da bolnica dobije novu onkologiju, ali i da se određena sredstva ulože u rekonstrukciju najvećeg dijela bolnice” – rekao je predsjednik Mesić.

(hina)

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti

1 KOMENTAR