6 C
Sisak
Srijeda, 27 listopada, 2021

Crna kronika 15./16. listopad

- Marketing-spot_imgspot_img

Proteklih 24 sata na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 12 kaznenih djela, od kojih je 5 počinjeno od strane nepoznatih počinitelja.  Pet kaznenih djela počinjeno je na području Kutine, tri na području Petrinje, a po jedno na području Sunje, Novske, Hrvatske Kostajnice i Gvozda.

Zabilježene su tri krađe, po dvije teške krađe, prijetnje i tjelesne ozljede te po jedno kazneno djelo krivotvorenja novca, prijevare i tjelesne ozljede iz nehaja.

Teška krađa zabilježena je u mjestu Rausovac, Grad Hrvatska Kostajnica, gdje je u vremenu od 08. do 14. listopada ove godine u šumi, vlasništvo 69-godišnjaka, nepoznati počinitelj posjekao i ukrao 29 stabala hrasta te jedno stablo bukve, oštetivši vlasnika za veći novčani iznos.

Na području Sunje zabilježena je teška krađa u pokušaju, počinjena u mjestu Crkveni Bok gdje je u vremenu od 09. do 15. listopada nepoznati počinitelj provalio u kuću 56-godišnje vlasnice, ali iz kuće nije ništa ukrao.

Policija u Petrinji podnijela je Općinskom državnom odvjetništvu u Petrinji opće posebno izvješće zbog teške krađe protiv dvojice počinitelja, od kojih je jedan državljanin BiH, koji su dana 02./03. svibnja ove godine u Banskom Grabovcu, Grad Petrinja, srušili dio spomenika NOB-a te ukrali dio brončanog zida spomenika, dimenzija 3,1 x 3 x 0,5 metara, vlasništvo Grada Petrinje.

Zabilježeno je osam narušavanja javnog reda i mira, po dva počinjena na području Petrinje, Gline i Kutine te po jedno na području Dvora i Siska, a u njima je sudjelovalo 11 počinitelja. U četiri događaja javni red i mir narušen je vikom i galamom, a također u četiri događaja fizičkim sukobom. Od šestoro alkoholiziranih počinitelja dvoje ih je zadržano u policijskoj postaji, a jedan je temeljem Zakona o zaštiti osoba sa duševnim smetnjama prevezen na bolničko liječenje.

Policija je postupala u dva slučaja nasilničkog ponašanja u obitelji, počinjena na području Popovače i Novske.

Na prometnicama su se dogodile tri prometne nesreće, po jedna na području Siska, Kutine i Petrinje, a u njima je nastala samo materijalna šteta. U nesrećama nije utvrđena alkoholiziranost sudionika.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti