Naslovnica Vijesti SMŽ Zapljena droge u Novskoj

Zapljena droge u Novskoj

Policijski službenici Policijske postaje Novska dovršili su kriminalističku obradu nad 30-godišnjim hrvatskim državljaninom i dvojicom 17-godišnjih hrvatskih državljana iz Novske zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela zlouporabe opojnih droga.Temeljem naloga Županijskog suda u Sisku dana 10. listopada 2008. godine izvršena je pretraga kuće u Novskoj, u kojoj neprijavljeno boravi osumnjičeni 30-godišnjak, gdje su pronađena 82 grama opojne droge marihuane. Također je izvršena pretraga obiteljske kuće u Novskoj, u kojoj prebiva jedan od osumnjičenih 17-godišnjaka, gdje je pronađeno 13,5 grama marihuane raspoređene u manje paketiće, 13 komada sjemenki indijske konoplje te nekoliko opušaka tzv. jointa, dok su pretragom kuće, u kojoj prebiva drugi 17-godišnjak, pronađena 9,4 grama marihuane, opušci jointa i jedna digitalna vaga.

Sve pronađeno od osumnjičenih je oduzeto, a provedenom kriminalističkom obradom utvrđeno je da su osumnjičeni uzgajali marihuanu, konzumirali je te je prodavali na području Grada Novske.

Protiv svih osumnjičenih Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Sisku podnesena je kaznena prijava zbog kaznenog djela zlouporabe opojnih droga, kao i optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga.

Komentirajte