6 C
Sisak
Srijeda, 27 listopada, 2021

Crna kronika 13./14. listopad

- Marketing-spot_imgspot_img

Proteklih 24 sata na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je devet kaznenih djela, od kojih su četiri počinjena od strane nepoznatih počinitelja.  Tri kaznena djela počinjena su na području Siska, dva na području Gvozda, a po jedno na području Petrinje, Novske i Dvora.

Zabilježene su četiri krađe, dvije teške krađe i po jedna prijetnja, teška tjelesna ozljeda i izbjegavanje carinskog nadzora.

Zabilježene su dvije teške krađe, obje počinjene u blizini groblja u Sisku i Petrinji. U ulici A. Grahovara u Sisku u vremenu od 12,30 do 13,00 sati nepoznati počinitelj je razbio staklo na parkiranom osobnom automobilu te iz njega ukrao žensku torbicu s novčanikom, osobnim dokumentima i karticom tekućeg računa sa PIN-om, nakon čega je sa bankomata podignuo 1.000 kuna.

U vremenu od 12,20 do 12,40 sati na Grobljanskom putu u Petrinji nepoznati počinitelj također je razbio staklo na parkiranom osobnom automobilu te iz njega ukrao putno računalo i putnu torbu sa odjevnim predmetima.

Kaznena prijava zbog krađe podnesena je protiv troje počinitelja, od kojih je jedna žena, koji su u vremenu od 02. do 12. listopada ove godine sa željezničke pruge u mjestu Slavsko Polje, Općina Gvozd, demontirali i ukrali 118 metara željezničkih tračnica te ih prodali poduzeću za otkup sekundarnih sirovina.

Zabilježeno je pet narušavanja javnog reda i mira, četiri počinjena na području Siska i jedno na području Topuskog. 

U četiri događaja javni red i mir narušen je vikom i galamom, a zabilježen je i jedan slučaj glasne reprodukcije glazbe kojom se remetio noćni mir okolnih stanara.

U ovim događajima sudjelovalo je šest počinitelja, od kojih dva pod utjecajem alkohola. Dva počinitelja su zbog opasnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja zadržana u policijskoj postaji.

Policija je postupala u dva slučaja nasilničkog ponašanja u obitelji, počinjena na području Siska i Gvozda. Alkoholizirani počinitelj sa sisačkog područja je temeljem Zakona o zaštiti osoba sa duševnim smetnjama prevezen na bolničko liječenje, a alkoholizirani počinitelj sa područja Gvozda je zadržan u policijskoj postaji. 

Na prometnicama se dogodilo pet prometnih nesreća, dvije na području Kutine i po jedna na području Siska, Novske i Gvozda. U jednoj nesreći dvije su osobe lakše ozlijeđene, a nesreću je izazvao vozač pod utjecajem alkohola od 1,5 g/kg koji je automobilom upravljao prije stjecanja prava na upravljanje.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti