Naslovnica Sport Košarka S visokim pojačanjima, visoki ciljevi

S visokim pojačanjima, visoki ciljevi

Punih 40 dana košarkaši Siska su u procesu priprema za novo prvenstvo koje će startati 11. listopada. Prvu utakmicu u prvenstvu Sisak je domaćin. Ugostit će zagrebačkog Bosca

Sisak se i dalje natječe u A2 Centar ligi, a glavni cilj je odmaknuti se od opasne zone u kojoj je boravio posljednje dvije sezone. Kako bi se planovi ispunili dovedena su dva nova igrača, centra, a to je pozicija na kojoj je Sisak uvijek bio tanak. Iz KK “Vinkovci” stigao je 208 cm visoki Mislav Škof, a iz “Cedevite” je došao Marko Dmitrović, visok 207 cm. Oba igrača su mlada (21 i 19 godina), vrlo su nadareni i brzo su se uklopili u novu sredinu. Uz njih na popisu igrača su i svi iz prošle sezone.

-Odlazaka nije bilo, a svakako je veliki doprinos što su od početka priprema u pogonu Andrija Krešić i Mladen Križić, naši ponajbolji igrači koji su u protekloj sezoni zbog teških ozljeda zaigrali tek u 14.kolu.- rekao nam je Darko Kotaranin, od nedavno isključivo sportski direktor kluba. Trenersku funkciju sada obavlja Mario Lađević koji je prije preuzimanja prve momčadi radio s juniorima KK “Sisak”.

-Smatram da ova ekipa po kvaliteti pripada najmanje na 5. mjesto na tablici. Iako vodstvo kluba to ne forsira, trudit ćemo se da kroz prvenstvo postignemo i bolji plasman. – kaže Lađević ističući kako su uvjeti za trening dobri, izuzev loših termina u SD Brezovica u kojoj će se igrati i prvenstvene utakmice.

-Imamo termin treninga od 22 do 23 sata, to našim igračima koji dolaze iz Zagreba pričinjava poteškoće jer javnim prijevozom nemaju mogućnosti povratka. Zato dva treninga s ranijim terminima u obavljamo u dvorani OŠ Braća Ribar. – rekao nam je trener Mario Lađević.

U dosadašnjem dijelu priprema sisački su košarkaši odigrali 4 prijateljske utakmice: od KK “Gorica” izgubili su 67:75, KK “Moslavina” 78:64, a dva puta pobijedili KK “Petrinja”, omjerima 77:53 i 68:75.

-Rezultat nam u ovim utakmicama nije bio prioritet. Važniji su bili tehničko-taktički elementi, a iz utakmice u utakmicu napredak je na tom polju bio evidentan. – zaključuje Lađević.

Komentirajte