Naslovnica Vijesti SMŽ Kutina: Hodočašće u Rim u spomen na fra Bonifacija

Kutina: Hodočašće u Rim u spomen na fra Bonifacija

Večeras iz Kutine, Siska, Bjelovara i Zagreba započinje hodočašće  više od 200 vjernika Zagrebačke nadbiskupije prema Rimu u spomen na redovnika fra Ivana Bonifacija Pavletića, rodom iz Zbjegovače, nedaleko Kutine. Pripadao je Družbi Sinova Bezgrešnog Začeća, odnosno Braći bolničara. Fra Bonifacije, je prije redovništva bio  postolar. Prihvativši zavjete, 10 godina je u Rimu i Saronnu  uzorno odgajao mladež, a  posebno odano skrbio za teško bolesne. Njegovi biografi jedinstveni su da je  u 33. godini života 1897. u Rimu preminuo na glasu svetosti.

U lipnju prošle godine započele su pripreme za postupak proglašenja fra Bonifacija blaženim. U nedjelju 28. rujna u 18 sati njegovi  posmrtni ostatci biti će prenijeti s groblja i pokopani u crkvi Generalne kuće  Kongregacije Sinova Bezgrešnog Začeća u Rimu.

Misno slavlje predvodit će Nadbiskup zagrebački, kardinal Josip Bozanić. Prema protokolu iz  rodnog kraja fra Ivana Pavletića  Bonifacija tom značajnom činu prisustvovat će i izaslanstvo Grada Kutine u kojemu  su gradonačelnik Davor Žmegač i njegov zamjenik Zlatko Grdić.

Komentirajte