Naslovnica Vijesti Sisak Održan Prvi dan fakulteta u Sisku

Održan Prvi dan fakulteta u Sisku

Prvi Dan fakulteta u Sisku održan je u nedjelju u sisačkom hotelu Panonija u organizaciji Udruge sisačkih studenata.

Cilj projekta bio je budućim studentima prezentirati sve aspekte studentskog života, od uvjeta upisa na studij, studentskih domova, stipendija pa sve do mogućnosti zapošljavanja. Prezentirano je više od 20 državnih fakulteta i dva privatna fakulteta, Agora i VPŠ Libertas.

U ime organizatora nazočnima se na početku obratio predsjednik Udruge Zoran Sertić koji je zajedno s glavnim koordinatorom projekta Goranom Nuhanovićem dodijelio zahvalnice predstavnicima pokrovitelja projekta, gradonačelnici Grada Siska Kristini Ikić Baniček te dožupanu Sisačko-moslavačke županije Ivanu Nekvapilu koji su se prigodnim riječima obratili nazočnima.

Na Danu fakulteta je održana i projekcija filma “why not USS”, prvog filma koji je snimljen u suradnji Kino kluba Sisak i Udruge sisačkih studenata. U ime Kino kluba Sisak nazočnima se obratio predsjednik Kino kluba Sisak Matija Holjevac, redatelj i scenarist filma. Na kraju programa prezentirana je aktualna situacija na tržištu rada s posebnim naglaskom na analizi suficitarnih i deficitarnih struka na tržištu rada. Svi zainteresirani maturanti se i nakon Dana fakulteta mogu obratiti Udruzi sisačkih studenata u potrazi za informacijama o bilo kojem aspektu studija na službeni Facebook profil Udruge ili na mail: [email protected]

Komentirajte