Naslovnica Vijesti Sisak Obilježen Dan Metalurškog fakulteta

Obilježen Dan Metalurškog fakulteta

“Posla u našoj struci ima uvijek. Ja sam evo diplomirao i  našao posao u ljevaonici u Čakovcu. Odlično mi je bilo studirati u Sisku, nadam se nastavku usavršavanju u ovoj struci i da će cijela država imati koristi od mog školovanja, a ja se obogatiti, naravno.” – rekao  je Zagrepčanin Desimir Bobinac, novopoečeni mag.ing. metalurgije smjera ljevarstvo. 

On je bio jedan od 24-ero u utorak promoviranih diplomanata Metalurškog fakulteta, koji su svoje diplome primili na svečanosti povodom Dana fakulteta.

Osamnaest ih je na preddiplomskom i šest na diplomskom studiju.

“Zadovoljni smo brojem upisanih, ali radimo na daljnjoj promociji naše struke. Svi koji završe ovaj fakultet hvale se da su brzo dobili posao. Za sada imamo dva smjera na preddiplomskom i diplomskom smjeru – metalurško inžinjerstvo i industrijsku tehnologiju, ali radimo i na dva nova smjera.” – kazuje docent Ivan Ivec, prodekan za nastavu.

Rad ove visokoškolske ustanove  pohvalio je i rektor zagrebačkog Sveučilišta Damir Boras.

“Ova ustanova, iako je prvi pogled riječ o industriji koja se gasi, ima veliku perspektivu i vidi se to posebno zadnjih godina da metalurgija ima veliku budućnost u maloj specijaliziranoj industriji koja treba proizvode od metala. Ovdje je znanost na vrhunskoj svjetskoj razini i s tim se ponosimo” – rekao je u Sisku Damir Boras. 

Komentirajte