35 C
Sisak
Petak, 12 srpnja, 2024

Najave za četvrtak, 11. srpnja

Datum:

Marketing

PETRINJA – Zamjenik sisačko-moslavačkog župana Mihael Jurić s predstavnicima Svjetske banke i Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, u četvrtak, 11. srpnja 2024. godine s početkom u 11 sati obići radova na Srednjoj školi Petrinja (Duga ulica 59, Petrinja).

Zajmom Svjetske banke izgrađena je nova škola za koju je zemljište i postojeći građevinski objekt donirala tvrtka Gavrilović u siječnju 2021. godine. U sklopu projekta izgrađena je pristupna cesta, školska zgrada, sportska dvorana i skladišni prostor.

Vrijednost investicije iznosi više od 10 milijuna eura. Sisačko-moslavačka županija financirala je izgradnju prilazne ceste i trafostanice u vrijednosti većoj od 650 000 eura.

SISAK – Sljedeća Stihovnica Siska Matice hrvatske na rasporedu je u četvrtak 11. srpnja 2024. s početkom u 19 sati, u Kulturno-povijesnom centru Sisačko-moslavačke županije (Ulica kralja Tomislava 5).

Kao glavna gošća večeri nastupit će Lidija Bajuk, ugledna pjesnikinja, književnica, kantautorica, urednica i znanstvenica. Jedna je od utemeljitelja hrvatske suvremene glazbene etnoscene. Objavila je 8 samostalnih audio-albuma, 7 knjiga poezije i 4 knjige proze, 1 osnovnoškolski udžbenik, 3 priručnika za glazbenu kulturu i 1 znanstvenu knjigu. Uredila je i 2 udžbenika za glazbenu kulturu te 4 etnografske publikacije. Objavila je četrdesetak znanstvenih i tridesetak stručnih radova. Članica je više priznatih strukovnih kulturnih udruga. Za svoj je rad primila dvadesetak nagrada i priznanja. Publici će predstaviti izbor iz svoje autorske poezije, a nekoliko uglazbljenih pjesama će i otpjevati uz gitaru.

Stihovnica Siska se i ove godine održava uz potporu Ministarstva kulture i medija RH.

- Marketing -

Možda vas zanima...

Najave za subotu, 13. srpnja

SISAK - Sisačko-moslavačka županija i Kulturno-povijesni centar Sisačko-moslavačke županije...

Najave za srijedu, 10. srpnja

SISAK - Predsjednik Vlade Andrej Plenković predsjedat će sastankom...

Najave za utorak, 9. srpnja

KUTINA - U utorak, 9.7.2024. godine s početkom u...

Najave za nedjelju, 7. srpnja

SISAK - U nedjelju, 7. srpnja, organizira se tradicionalna,...