22 C
Sisak
Petak, 12 srpnja, 2024

Predstavljen projekt izgradnje studentskog doma u Petrinji

Datum:

Marketing

Zamjenik župana Mihael Jurić je u prostoru Učiteljskog fakulteta u Petrinji nazočio javnom predstavljanju podprojekta „Izgradnja studentskog doma u Petrinji“.

Podprojekt se odnosi na izgradnju zgrade studentskog doma u Petrinji, čiji će kapaciteti prvenstveno biti namijenjeni Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu – Odsjeku u Petrinji, u kojem boravi oko 500 studenata, od kojih više od 70% živi izvan Sisačko-moslavačke županije, a čak preko 90% izvan Petrinje. Novi studentski dom imat će kapacitet od 66 kreveta, a osim smještajnih kapaciteta, u domu je planirana i studentska menza, kao i teretana, prostor za druženje i drugi sadržaji. Trenutno mnogi studenti koji žive izvan Petrinje svakodnevno putuju na nastavu.

“Izgradnjom studentskog doma značajno će se poboljšati kvaliteta studiranja. Također, realizacija ovog projekta početak je bolje suradnje Županije i Sveučilišta, a očekuje se daljnja suradnja i uređenje Znanstveno-kulturno-obrazovnog centra u Županiji, jer će se razmatrati dovođenje novih fakulteta i programa uz postojeći Metalurški fakultet u Sisku i Učiteljski fakultet u Petrinji.” – napominju iz županijske uprave.

“Očekujemo da postupak javne nabave bude vrlo brzo dovršen, tako da već ove godine, početkom jeseni, krene izgradnja studentskog doma u Petrinji. To je jedna nadogradnja studentskog života, učeničkog života u gradu Petrinji, nešto što grad dosad nije imao. Uz ovaj, studentski, Petrinja će dobiti i učenički dom. Grad Petrinja je poznat kao učiteljski grad, stoga je ova gradnja nešto što je vrlo bitno. Sisačko-moslavačka županija je ponosna na to što je financirala projektnu dokumentaciju i što je, u dobroj suradnji župana Ivana Celjaka s Vladom RH, konkretno s Ministarstvom prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine da će se cijeli proces izgradnje studentskog doma financirati zajmom Svjetske banke, koji otplaćuje, naravno, Vlada Republike Hrvatske.“ – rekao je zamjenik župana Mihael Jurić.

(smz.hr, sisak.info)

 

- Marketing -

Možda vas zanima...

Nagodio se i posljednji poduzetnik iz afere bivšeg gradonačenika Petrinje Dumbovića

I posljednji od trojice poduzetnika koje je USKOK optužio...

Petrinjske učiteljice na konferencijama u Denveru

Učiteljice engleskog jezika Jasna Anušić i Mirna Dejanović iz...

Mozaikom čileanske umjetnice ukrašena Natura SMŽ

Oduševljena prirodom i Edukativno-prezentacijskim centrom Natura SMŽ, čileanska umjetnica...

Sisačko-moslavačka županija nabavila defibrilatore za školske dvorane

Sisačko-moslavačka županija nabavila je defibrilatore za pet sportskih dvorana...