16 C
Sisak
Utorak, 16 travnja, 2024

Prva igra iz PISMO inkubatora dostupna na Nintendo Switchu

Datum:

Marketing

ANIQ d.o.o. osnovan je 2019. godine kao prva tvrtka u PISMO inkubatoru, a danas je postigao značajan uspjeh objavivši svoju prvu igru na Nintendo Switch Storeu.

“Swing By”, kako se naziva njihova igra, ne samo da je dostupna za PC i mobilne uređaje već nudi i posebnu opciju podijeljenog zaslona(split screen) na Switchu, omogućavajući igračima da se natječu s članovima obitelji ili prijateljima. 

U igri “Swing By”, igrači preuzimaju kontrolu nad svemirskom letjelicom koja kruži oko planeta, izbjegavajući prepreke i sakupljajući nagrade kako bi postigli što bolje rezultate. Sustav rangiranja nagrađuje igrače s višim pozicijama na temelju broja odigranih igara ili ukupnog rezultata, što pruža dodatnu motivaciju za igranje. Igrači također imaju mogućnost odabira različitih svemirskih brodova koje mogu koristiti tijekom svojih avantura.

Igra je dostupna na PC-u (Steam), Androidu, iOS-u i Switchu, a uskoro se očekuje i online multiplayer opcija. Posebnost ove igre je što nudi opciju odabira 2D ili 3D načina igranja tako da ju možete prilagoditi svojim preferencijama. Također ova igra ima ultimativni ‘leaderboard’ koji je jedinstven za sve platforme. To znači da igru možete igrati ponekad na mobitelu, ponekad na Switchu, a najbolji rezultat ostaje na ljestvici neovisno o platformi na kojoj igrate.

Mobilna verzija igre je besplatna, dok se na Steamu i Switchu igra plaća. Trenutno je dostupna na šest jezika: engleskom, njemačkom, francuskom, talijanskom, španjolskom i portugalskom te se uskoro planira proširenje baze jezika pa će tako igra biti prevedena i na hrvatski.

Igra je prošla inicijalno testiranje na Info Game Jobu u Novskoj 1.prosinca 2023. Igračima koji su tad isprobali igru najviše se svidjela verzija za Switch i to u 3D perspektivi.Posebna opcija dostupna na Nintendo Switch verziji i PC verziji je opcijapodijeljenog zaslona (split-screen) za do maksimalno 4 igrača.

ANIQ ima ambiciozne planove za budućnost Swing By-a. Dominik Cvetkovski ističe: “Igra je rađena na način da smo uzeli hypercasual žanr, modificirali ga tako da bude kompetitivan, što rezultira hyper competitive igrom, umjesto hipercasual igre. Planiramo nadograditi igru s novim temama, brodovima, izazovima, achivementima te proširiti bazu jezika. Ovo definitivno nije krajnja verzija igre, jer planiramo dodati mnogo novih elemenata u bliskoj budućnosti.”

Trailer igre: https://www.youtube.com/watch?v=hJpEp3Rm_O4&ab_channel=ANIQ

Ova tvrtka, koja trenutno broji 8 zaposlenika, ne zaustavlja se samo na izradi igara. ANIQ d.o.o. radi na raznim projektima, uključujući simulator vožnje kamiona za Strojarsku i prometnu školu u Varaždinu. Njihov tim posvećen je razvoju inovativnih rješenja koja ne samo da zabavljaju već i obrazuju.

Uspjeh na Nintendo Switch Storeu predstavlja samo jedan od mnogih koraka naprijed za tvrtku ANIQ d.o.o. Njihova predanost inovaciji i kvaliteti projekata pokazuje njihovu sposobnost da ostvare značajan utjecaj ne samo u svijetu igara već i u području tehnoloških rješenja koja mijenjaju živote ljudi. Njihov projekt “Thread the Game”, koji je već privukao pažnju medija, ima za cilj pomoći neurodivergentnim osobama u pronalaženju posla.

 

Možda vas zanima...

Humanitarni koncert “Pomozimo Katarini Nerlović”

U utorak, 30. travnja, organizira se u Lipovljanima humanitarni...

Održan prosvjed u Vrginmostu „Stop Phaten Plastic“

Građanska Inicijativa „Stop Phaten Plastic“ organizirala je 11. travnja...

Uručene bespovratne potpore za tradicijske i umjetničke obrte 

U prostorijama Obrtničke komore SMŽ u subotu su uručeni...

Useljeni stanari u županijsko naselje “Petrinia”

Župan Ivan Celjak uručio je u četvrtak ključeve korisnicima...