16 C
Sisak
Utorak, 16 travnja, 2024

Uređenje nove sisačke knjižnice gotovo na jesen!?

Datum:

Marketing

Iz Grada Siska poručili su kako će već ove jeseni sve generacije Siščana po prvi puta na jednom mjestu imati cjelovitu i suvremenu knjižnicu u prostoru koji će zadovoljavati sve uvjete rada. Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček  je s ravnateljicom Narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac Dubravkom Šurlan obišla oko 4 milijuna eura vrijedne radove na rekonstrukciji i opremanju zgrade na Trgu Ljudevita Posavskog 1.

”Sisak će po prvi put dobiti adekvatan prostor za smještaj gradske knjižnice, a nakon toga očekujemo i porast broja korisnika s obzirom na količinu sadržaja koji će biti dostupni i predstavljeni djeci, mladima, ali i nama zrelijima i iskusnijima. Veseli me što će trg ispred knjižnice također dobiti novo ruho i tako poslužiti kao produžetak ovog, kako smo ga zamislili, gradskog dnevnog boravka”, kazala je prilikom obilaska gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

Novom prostoru Narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac Sisak izrazito se veseli i ravnateljica Dubravka Šurlan.

„Mi smo uvijek bili pri vrhu po količini i kvaliteti usluga te smo uvijek slijedili trendove. Jedino u čemu smo bili zakinuti, bio je nedostatak adekvatnog i privlačnog prostora. Sada kada dođemo u ovako lijepi prostor moći ćemo sve te naše aktivnosti izvoditi puno kvalitetnije pa će tako i korisnicima biti puno ugodnije. Naravno, očekuje nas još niz novih aktivnosti koje će nam ovaj prostor omogućiti”, rekla je ravnateljica.

Možda vas zanima...

Novi obrazovno-sportski centar u Sisku

Župan Ivan Celjak danas je predstavio projekt Sisačko-moslavačke županije,...

U Sisku se gradi novi hotel Siscia – bit će gotov do kraja 2025.

U Sisku će u komunalnoj zoni do kraja 2025....

Tko bi mogao u Sabor ući iz Siska i Sisačko-moslavačke županije?

U srijedu, 17. travnja, su izbori za Hrvatski sabor....

Nova kuhinja i kotlovnica u Domu za starije Sisak

U Domu za starije osobe Sisak novouređena je kuhinja ...