16 C
Sisak
Utorak, 16 travnja, 2024

Najave za srijedu, 27. ožujka

Datum:

Marketing

SMŽ – U srijedu, 27. ožujka, na cijelom području Policijske uprave sisačko-moslavačke provodit će se pojačani 24-satni nadzor nepropisne uporabe mobitela u vožnji.

SISAK – Sisački biskup Vlado Košić predvodit će misna slavlja i obrede Velikog tjedna prema sljedećem rasporedu:

na Veliku srijedu, 27. ožujka u 17 sati pjevanu Večernju, Službu čitanja i Lamentacije u bazilici sv. Kvirina.

SISAK – Završna konferencija predstavljanja projekta Vertical Farm – Great Opportunity! će biti 27.3.2024. u prostoru Industrijsko-obrtnička škole Sisak s početkom u 10 sati. Projekt je proveden u sklopu konzorcija osnovanog za provedbu projekta „EUTeens4Green – Nova generacija mladih veleposlanika za pravednu inkluzivnu tranziciju“ s ugovorom br.: 2021CE160AT032, sufinanciran od strane Uprave Europske komisije – General za regionalnu i urbanu politiku (DG Regio).

Cilj izrade Vertikalne farme bio je proizvodnja povrća ili voća na maloj površini u kontroliranim uvjetima za veći broj ljudi kao jedan od alternativnih načina uzgoja zdrave hrane bez upotrebe agrokemikalija.

SISAK – Predstavljanje rezultata rada Platforme za razvoj školskog volontiranja se održava 27. ožujka 2024. godine u prostoru Agencije lokalne demokracije Sisak, (adresa: Mihanovićeva obala 1), s početkom u 11:00 sati.

Platforma za razvoj školskog volontiranja je neformalna mreža škola i organizacija civilnog društva, koja je mjesto edukacije, razmjene i zagovaranja prema donositeljima odluka. Ovakva Platforma je jedinstvena u Hrvatskoj.

Predstaviti će se osnovni rezultati projekta, preporuke za unaprjeđenje školskog volontiranja prema donositeljima odluka na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini te priručnik „Školski volonterski klubovi kao platforma za obrazovanje o socijalnoj pravdi“.

SISAK – Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček obići će u srijedu 27. ožujka, u 10:30 sati radove na rekonstrukciji nove knjižnice na Trgu Ljudevita Posavskog 1.

PETRINJA – Konferencija za medije stranke Možemo! održat će se u srijedu 27. ožujka 2024. u 10:00 sati u gradskom parku Petrinja (šetalište Josipa Juraja Strossmayera). Sudjeluju Sandra Benčić, Urša Raukar-Gamulin, Damir Bakić, Iva Ivšić i Draženka Polović povodom obilaska Petrinje, Gline, te sela Donja i Gornja Bačuga, Banski Grabovac i Veliki Šušnjar.

GLINA – Potpredsjednik Vlade i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić u srijedu 27. ožujka 2024. godine boravi u radnoj posjeti gradu Glini.

Program je sljedeći:

09.00 Obilazak obitelji kojoj je izgrađena zamjenska obiteljska kuća

Adresa: Ravno Ravšće 44, Glina

09.15 Polaganje kamena temeljca za izgradnju višestambene zgrade s 13 stanova za privremeni smještaj stradalnika potresa

Adresa: Ulica Hrvatskog sokola, Glina (k.č.br. 2663/1 k.o. Glina)

09.45 Izjave za medije

10.00 Obilazak gradilišta 3 višestambene zgrade (57 stanova) iz OPKK programa

Adresa: Ulica Vukovarska (preko puta kaznionice).

SISAK -Zamjenik župana Mihael Jurić, u srijedu, 27. ožujka 2024. godine s početkom u 10 sati otvoriti će Uskršnji turnir u organizaciji Udruge HVIDR-e Sisak.

Uskršnji turnir održat će se u prostoru Udruge u Sisku, Trg grada Heidenheima 1 (ispod bazena), a članovi Udruge natjecat će se u streljaštvu, stolnom tenisu, kuglanju, visećoj kuglani i pikadu.

Možda vas zanima...

Najave za ponedjeljak, 15. travnja

SISAK - Predstavnici Grada Siska obići će početak radova...

Najave za nedjelju, 14. travnja

SISAK - Autohtona -Hrvatska stranka prava - Dražen Keleminec...

Najave za subotu, 13. travnja

SISAK - U subotu, 13. travnja 2024., u 10...

Najave za petak, 12. travnja

SISAK - KHL Sisak ove je godine, po drugi...