16 C
Sisak
Utorak, 16 travnja, 2024

DARac i MARac Gradskog kazališta Sisak u kazališni život kreću 24. ožujka

Datum:

Marketing

Na konferenciji za medije najavljen je novi premijerni naslov za djecu Gradskog kazališta Sisak, DARac i MARac, koji u kazališni život kreće 24. ožujka 2024.

– Predstava je to o dvojici prijatelja koji se posvade u nadmetanju za najljepši vrt, ali predstava je to i o dobroti i ljubavi koja na koncu pobjeđuje, prijateljstvu koje povezuje, rekla je redateljica predstave Marijana Matoković kojoj je ovo, nakon predstave ˝Želim biti, hoću biti˝, druga režija u Sisku.

“Univerzalna je to priča. Svi će se prepoznati u njoj, nasmijati i s punim srcem otići doma” – dodala je Marijana Matoković

Zadovoljni tijekom njezina nastanka bili su i glavni akteri, Ivan Grčić (MARac) i naš Siščanin, Marko Hergešić (DARac), istaknuvši da se odlična energija autorskog tima osjetila tijekom svake probe. Nije im teško pala niti činjenica da je riječ o neverbalnoj predstavi pa su se s osobitom radošću svojski potrudili pokretom sve reći.

Scenski pokret uobličila je Tihana Strmečki istaknuvši danas da su se tijekom nastajanja predstave lako mogli usuglasiti, međusobno prihvaćati ideje jedni od drugih te da upravo takav način rada najviše i voli. Potpunu sliku predstavi daje scenografija i živopisni kostimi koje potpisuje Danijela Gotal Grgurač. Dio autorskog tima čine i Bojan Jambrošić, autor glazbe, Aleksandar Franjić , oblikovatelj svjetla, Zdravko Kovačević zaslužan za izradu scenografije, kao i Antonija Lukinić i Đurđica Huml za doradu kostima.

Premijera predstave DARac i MARac, namijenjena djeci već od treće godine starosti, uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture i medija RH i Grada Siska te uz potporu Doma INA-e, bit će upriličena 24. ožujka 2024.g, u tjednu između obilježavanja Svjetskog dana kazališta za djecu i mlade i Svjetskog dana kazališta, u Domu INA rafinerije u Sisku s početkom u 18 sati.

Ravnateljica Doma kulture KKV Iva Mihelić govorila je i o obnovi Doma kulture i Kazališta 21. Rekla je kakos e trenutačno uvodi u gradilište izvođač na Domu kulture čiji je rok za dovršetak radova obnove 15 mjeseci, dok se za Kazalište 21 očekuje da bi moglo biti otvoreno kroz nekoliko mjeseci.

Možda vas zanima...

Predstavljanje slikovnice „Šime zvani Mrak“ Tihane Petrac Matijević i Marijane Petrović Mikulić

Sisačka spisateljica Tihana Petrac Matijević udahnula je svakom mraku...

Objavljujemo dobitnika ulaznica za tradicionalnu Lađarsku večer klapskih obrada

Ivan Glavinić dobitnik je dvije ulaznice za tradicionalnu Lađarsku...

U srijedu je novi Zalogaj poezije

Sljedeća tribina "Zalogaj poezije" Sisačke udruge za promicanje alternativne...

Lađarska večer klapskih obrada u Domu INA rafinerije – dijelimo ulaznice

Ženski vokalni sastav Lađarice i ove godine organizira Lađarsku...