6 C
Sisak
Subota, 24 veljače, 2024

Ustanova Zrinus obilježila 20 godina rada

Datum:

Marketing

Prigodnom svečanosti pod pokroviteljstvom Sisačko-moslavačke županije i Hrvatske komore medicinskih sestara, zdravstvena ustanova Zrinus iz Petrinje obilježila je 20 godina rada.

Značajnu obljetnicu svim djelatnicima ove ustanove čestitao je župan Ivan Celjak koji je tom prilikom podsjetio kako Sisačko-moslavačka županija obnavlja brojne objekte u području zdravstva koji će, nakon obnove, biti opremljeni najmodernijom opremom čija vrijednost iznosi 7,8 milijuna eura.

Ravnatelj ustanove Zrinus Petar Ćosić rekao je kako je ustanova s 20 zaposlenih vodeća ustanova toga tipa u Sisačko-moslavačkoj županiji koja je prisutna na gotovo 70 posto područja cijele županije.

„U izazovnim vremenima dobro educirano osoblje nesebičnim zalaganjem i požrtvovnim radom na terenu dalo je veliki doprinos, provodeći veliku ideju pomaganja ljudima u zdravstvenoj potrebi i u najudaljenijim područjima“, rekao je Ćosić.

Ustanova Zrinus pripremila je povelje za dugogodišnji rad u ustanovi te povelje za uspješnu suradnju Zrinusa s drugim ustanovama koje je na svečanosti uručio župan Ivan Celjak.

Povelje za dugogodišnji rad u ustanovi uručene su Ivani Prečanica, Marici Ćosić i Petru Ćosiću, a nagrada za životno djelo za razvoj i promicanje djelatnosti zdravstvene njege u kući uručena je prvostupnici sestrinstva Ireni Barukčić. Dodijeljene su i povelje za dugogodišnju uspješnu suradnji u razvitku ustanove Zrinus Anki Podrug – Pejaković, dr. med., Slavku Vlašiću, dr. med., Tatjani Vrga, dr. med., spec. fizikalne medicine i voditeljici Odjela za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak te Pavi Ćorluki, predsjedniku Udruge zdravstvene njege, rehabilitacije i socijalne skrbi HUP-a.

 

 

Možda vas zanima...

Županija uvodi nove nove turističke bespovratne potpore

Sisačko-moslavačka županija za 2024. godinu uvodi nove bespovratne potpore...

Ministar Bačić i župan Celjak potpisali odluke o preuzimanju predmeta državne imovine

Ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić...

Preventivne aktivnosti policije u sklopu kampanje „WEB HEROJ“

U razdoblju od 23. siječnja do 20. veljače, u...

Održani 23. dani meda “Zlatna pčela” u Topuskom

Zamjenik župana Mihael Jurić je u prostoru restorana „Petrova...