35 C
Sisak
Petak, 12 srpnja, 2024

Petir primila plaketu Ambasadorice Parlametra

Datum:

Marketing

Predsjednica Odbora za poljoprivredu Hrvatskog sabora, Marijana Petir susrela se je u Hrvatskom saboru s Orianom Ivković Novokmet, izvršnom direktoricom GONG-a i Sergejom Županićem, projektnim koordinatorom GONG-a, kojom prilikom su joj predstavnici GONG-a uručili plaketu Ambasadorice Parlametra.

Orijana Ivković Novokmet rekla je da Udruga GONG kroz Projekt Parlametar kontinuirano prati rad Hrvatskoga sabora, ocjenjuje razinu njegove transparentnosti i otvorenosti, te zastupnicama i zastupnicima, koji svojim radom doprinose unapređenju navedenih kriterija, dodjeljuju titule Ambasadora Parlametra.

Projekt Parlametar je pokrenut 2018. godine, a GONG kroz njega prati javno dostupne podatke s web stranica Hrvatskoga sabora i iz e-doc baze.

Sukladno istima, Odbor za poljoprivredu kojim Marijana Petir predsjeda osigurao je najveći broj prijenosa sjednica na YouTube kanalu Hrvatskoga sabora, što je Novokmet ocijenila kao značajan doprinos transparentnosti rada Hrvatskoga sabora i model, čijom bi se primjenom trebala voditi i druga radna tijela kako bi se pojačala vidljivost njihovog rada i podigla svijest javnosti o značaju i ulozi radnih tijela Hrvatskoga sabora u zakonodavnom postupku.

Odbor za poljoprivredu do sada je održao 116. sjednica te je tijekom cijelog mandata po aktivnosti radnih tijela Hrvatskog sabora u samom vrhu.

“U rad sjednica Odbora za poljoprivredu često uključujemo stručnu i zainteresiranu javnost, dionike sektora, znanstvenu zajednicu, komore, udruge i saveze koji se bave različitim granama poljoprivrede, a prijenosom sjednica na Youtube kanalu Hrvatskoga sabora, kada je god to, zbog tehničkih razloga moguće, nastojimo dodatno zainteresirati i informirati javnost o temama koje su predmet rasprava na sjednicama Odbora” – istaknula je Marijana Petir i dodala kako mediji također imaju značajnu ulogu u formiranju mišljenja javnosti o temama o kojima se raspravlja i njihov utjecaj je izuzetno značajan.

Sudionici sastanka usuglasili su se da su, transparentnost i otvorenost u radu saborskih radnih tijela te uključivanje stručne i zainteresirane javnosti u dijalog sa donositeljima odluka, važni kako bi se dao doprinos rješavanju problema i traženju najboljih mogućih rješenja te na taj način došlo do što kvalitetnijih zakona

- Marketing -

Možda vas zanima...

Nagodio se i posljednji poduzetnik iz afere bivšeg gradonačenika Petrinje Dumbovića

I posljednji od trojice poduzetnika koje je USKOK optužio...

Petrinjske učiteljice na konferencijama u Denveru

Učiteljice engleskog jezika Jasna Anušić i Mirna Dejanović iz...

Mozaikom čileanske umjetnice ukrašena Natura SMŽ

Oduševljena prirodom i Edukativno-prezentacijskim centrom Natura SMŽ, čileanska umjetnica...

Sisačko-moslavačka županija nabavila defibrilatore za školske dvorane

Sisačko-moslavačka županija nabavila je defibrilatore za pet sportskih dvorana...