24 C
Sisak
Srijeda, 19 lipnja, 2024

“Grafiti su umjetnost, ne vandalizam“

Datum:

Marketing

Povodom Međunarodnog dana tolerancije u Strukovnoj školi Sisak u organizaciji Policijske uprave sisačko-moslavačke uz potporu Ravnateljstva policije i partnera, Agencije „Art Hill“, u sklopu projekta „Zajedno protiv govora mržnje“ provedene su preventivne aktivnosti „Grafiti su umjetnost, ne vandalizam“.

Interaktivnom radionicom „Budi navijač, a ne razbijač“ s naglaskom na sprječavanje govora mržnje u društvu, poglavito na sportskim natjecanjima, policijski službenici za prevenciju Ravnateljstva policije su budućim WEB dizajnerima pojasnili razliku između grafita kao umjetnosti i vandalskog čina.

Nakon toga su učenici pod vodstvom poznatog grafitera Matije Vnučeca u interaktivnoj radionici pod nazivom „Grafiti mogu biti umjetnost, a ne vandalsko ponašanje“, udružili svoje kreativne snage i uspješno savladali osnovne tehnike crtanja te stekli osnove pravilnog rukovanja različitim bojama i sprejevima. Rezultat njihova zajedničkog rada je grafit s porukom “ZAJEDNO” koju žele podijeliti s građanima Grada Siska, istovremeno poštujući svoju okolinu.

Projekt „Grafiti su umjetnost, ne vandalizam“ pomaže u razbijanju stigme povezane s grafitima. Promicanjem grafita kao zakonitog umjetničkog izražaja, navedeni preventivni projekt doprinosi mijenjanju percepcije javnosti i institucija o ovoj formi izražavanja, a uključivanjem policijskih službenika za prevenciju u interaktivnu radionicu ostvaruje sinergiju između mladih i državnih institucija te pomaže u uspostavi komunikacije, smanjenju nesporazuma i jačanju obostranog povjerenja.

Projekt “Grafiti su umjetnost, ne vandalizam” nastavlja svoj put i ostavlja svoj trag bojama u srednjim školama u Karlovcu, Krapini i Prelogu. Ovaj projekt provodi se u suradnji s Art Hill d.o.o. i partnerima MUP – Službe prevencije Ravnateljstva policije i Hrvatske elektroprivrede kao glavnog sponzora.

 

- Marketing -

Možda vas zanima...

105 sisačkih proizvođača ove godine u programu „S njive na stol“

Završava ovogodišnji postupak certificiranja, provjere obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava koji...

800 učenica i učenika na školskom sportskom danu Sisačko-moslavačke županije

Školski sportski dan, koji je u sklopu Dana Sisačko-moslavačke...

Održan “Hod za život, obitelj i Hrvatsku” u Sisku

U Sisku se prošli tjedan održao "Hod za život,...

22,68 % učenika iz SMŽ upisuje srednje škole u drugim županijama i Zagrebu

Radi upisa u srednju školu izvan mjesta stanovanja gotovo...