-1 C
Sisak
Četvrtak, 30 studenoga, 2023

Najave za srijedu, 15. studenog

Datum:

Marketing

TOPUSKO – U srijedu, 15. studenog 2023. u Lječilištu Topusko od 09:30 do 15:00 sati održat će se konferencija projekta „Topusko pametni termalni grad”, koja će okupiti ključne dionike i partnere istoimenog projekta. Na Konferenciji će se raspravljati o važnosti geotermalne energije za lokalnu i regionalnu zajednicu, o zakonodavstvu u području ugljikovodika i iskustvima stečenim kroz suradnju na projektu “Topusko pametni termalni grad“. Ujedno će se održati i panel pod nazivom “Geotermalna voda u RH“.

U uvodnom dijelu obratit će se Predstavnik nositelja projekta Lječilišta Topusko i projektnog partnera TOP-TERME d.o.o., Predstavnik Općine Topusko, Predstavnik Upravitelja programa „Energija i klimatske promjene“ Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske, Župan Sisačko-moslavačke županije. Program Konferencije nalazi se u prilogu.

U uvodnom dijelu obratit će se: 
            ·       dr. Domagoj Mosler, ravnatelj Lječilišta Topusko i direktor društva TOP-TERME d.o.o.

·       Predstavnik Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske

·       Ivan Celjak, Župan Sisačko-moslavačke županije i predstavnik vlasnika Lječilišta Topusko

·       Ivica Kuzmić, načelnik Općine Topusko

·       Marijan Krpan, predsjednik Uprave Agencije za ugljikovodike

KUTINA – 15. 11. 2023. godine (srijeda) u 9:00 sati na lokaciji izvođača u Sisačkoj ulici 11 obaviti će se pregled tehničke i kadrovske pripremljenosti ugovorenog izvođača radova na zimskoj službi na području Grada Kutine za sezonu 2023./2024.

MAJUR – Zmjenik sisačko-moslavačkog župana Mihael Jurić će u srijedu, 15. studenoga 2023. godine, nazočiti obilježavanju Dana sjećanja na žrtve u Domovinskom ratu s područja općine Majur, prema sljedećem programu:

10:00 Meminska – spomen-obilježje – paljenje svijeća i polaganje vijenaca,

11:00 Majur – spomen-obilježje – paljenje svijeća i polaganje vijenaca,

11:30 Kostrići – spomen-obilježje masovne grobnice „Golubica“ paljenje svijeća, polaganje vijenaca i obraćanje sudionika; spomen-obilježje Općine Majur paljenje svijeća i polaganje vijenaca,

12:00 Sveta misa u spomen-kapeli Gospe žalosne od Kostrića,

13:00 Stubalj – spomen-obilježje – paljenje svijeća i polaganje vijenaca.

PETRINJA – Uži krug suradnika i prijatelja pokojnog bivšeg gradonačelnika Petrinje željka Nenadića obilježit će u srijedu, 15. studenog, 9. obljetnicu njegove smrti. U 16,30 sati okupit će se na groblju Svetog Benedikta u Petrinji i odati počast paljenjem svijeća na njegovu grobu. 

SISAK – U srijedu, 15. studenoga, župan Ivan Celjak će sa suradnicima u Domu INA Rafinerije u Sisku (Ulica A. Kovačića 1) s početkom u 19,30 sati nazočiti predstavljanju monografije „Osnovna škola Viktorovac – od eksperimentalne do e-Škole“ čije je izdavanje financijski potpomogla Sisačko-moslavačka županija.

SISAK – Projekt GRAFITI SU UMJETNOST A NE VANDALIZAM, uz projekt Ministarstva unutarnjih poslova „Zajedno protiv govora mržnje“ održat će se u Sisku, 15. studenog 2023. godine od 16.45 sati, u Strukovnoj školi Sisak, Ul. Ivana Fistrovića 1B, 44000 Sisak. Projekt Grafiti su umjetnost, ne vandalizam, kroz Graffiti umjetničku radionicu donosi jedinstveno iskustvo djeci školske dobi, a kroz kombinaciju teorijskog i praktičnog dijela, potičemo kreativnost, educiramo i promičemo poštovanje okoline. Pod vodstvom iskusnih umjetnika, u teorijskom dijelu učenici će se upoznati s poviješću graffiti umjetnosti, njenim utemeljiteljima i različitim aspektima svjetske graffiti scene. Također, predstavnici MUP-a pojasnit će razliku između poimanja grafita kao umjetnosti i/ili vandalizma. U praktičnom dijelu steći će znanja o osnovama tehnike crtanja i rukovanja sprejevima i bojama. Rezultat će biti vlastiti graffiti umjetnički projekti, a glavni cilj projekta razjasniti i raspraviti razlike između umjetnosti i vandalizma te istražiti kreativna rješenja koja su se pojavila na javnim površinama diljem svijeta.

Projekt Grafiti su umjetnost, ne vandalizam trag bojama će ove godine ostaviti u srednjim školama u Požegi, Sisku, Karlovcu, Krapini i Pelogu, u organizaciji Art Hill d.o.o. i partnera: MUP-a – Službe prevencije Ravnateljstva policije, Hrvatske elektroprivrede, kao glavnog sponzora, te HANZA medije i Europlakata kao medijskih pokrovitelja.

Marketing
Marketing
Marketing

Možda vas zanima...

Najave za četvrtak, 30. studenoga

SISAK - 1. sjednica Gospodarskog vijeća Županijske komore Sisak...

Najave za srijedu, 29. studenog

SISAK - sisačko-moslavački župan Ivan Celjak, mag.iur. sa suradnicima...

Najave za utorak, 28. studenog

HRVATSKA DUBICA - KUD „JEKA“, Općina Hrvatska Dubica i...

Najave za ponedjeljak, 27. studenog

SMŽ - U ponedjeljak, 27. studenog, na području cijele...