27 C
Sisak
Srijeda, 24 srpnja, 2024

U rujnu je 1. riječna regata u Lonjskom polju

Datum:

Marketing

JU Park prirode Lonjsko polje uz suradnike organizira Dan graditeljske baštine u Krapju 23.9.2023. koji će ove godine biti pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija. Ovoga puta na samoj manifestaciji bit će i novost – uvode riječnu regatu za koju se organizatori nadaju da je ovo samo prva godina te da će ovaj projekt riječnom plovidbom zaživjeti.

Javna ustanova Park prirode Lonjsko polje uz Udrugu 100+ iz Jasenovca organizator je Prve riječne regate u Lonjskom polju, koja će ploviti Savom od Kratečkog do Krapja. Dio je to programa čuvene manifestacije Dan graditeljske baštine u Krapjukoja će ove godine biti pod pokroviteljstvom Republike Hrvatske- Ministarstva kulture i medija.

Svake jeseni obilježavaju se Dani europske baštine, pa tako i u malom pitoresknom selu Krapje uz korito rijeke Save. Krapje je poznato po starim drvenim kućama, tamo je smještena i uprava Javne ustanove Parka prirode Lonjsko polje, a od 1995. godine u tom malom posavskom selu obilježava se Dan graditeljske baštine. Ove jeseni ne propustite priliku za posjet Parku na sam dan obilježavanja ove jedinstvene i zaštićene arhitekture, 23. rujna 2023. Očekuje vas bogat kulturno – umjetnički, zabavni i edukativni program, i svakako ne propustite Prvu riječnu regatu u Lonjskom polju čiji su inicijatori upravo mještani toga područja.

Za sve posjetitelje organizatori osiguravaju besplatne gastro delicije – fiš paprikaš i lovački gulaš. Moći ćete okusiti tradicionalne slastice i šarana na rašljama dok vam veselo sviraju zvuci tamburice, a noge same pletu najveće posavsko kolo.

Posjetiteljima iz Zagreba osiguran je besplatan prijevoz autobusom za što je potrebno izvršiti rezervaciju na broj telefona 044-672-080.

„Očekujemo veliki broj sudionika na riječnoj regati. No isto tako veselimo se i svim posjetiteljima koji će samo mahnuti regati s obale i nastaviti dalje uživati u posavskim delicijama i veseloj atmosferi. Zahvaljujemo se i Ministarstvu kulture i medija koji su svojim pokroviteljstvom podržali ovu manifestaciju te nam tako dali dodatni motiv za povećanjem i obogaćivanjem kulturnog programa koja će sigurno povećati interes javnosti za dolaskom u naše Lonjsko polje.“, izjavio je Domagoj Šejatović – ravnatelj Javne ustanove Park prirode Lonjsko polje.

- Marketing -

Možda vas zanima...

Obilježen Dan općine Sunja

Općina Sunja je proslavila svoj dan i blagdan svoje...

ZZJZ SMŽ – kvaliteta vode na svim prirodnim kupalištima u županiji zadovoljavajuća

Zavod za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije objavio je najnovije...

Voloderske jeseni će biti održane od 6. do 8. rujna

Voloderske jeseni će ove godine biti održane od 6....

Proglašenje prirodne nepogode na području Grada Kutine i Grada Novske

Dana 01. srpnja 2024. godine došlo je do prirodne...