-1 C
Sisak
Četvrtak, 30 studenoga, 2023

Županija objavila javni poziv za dodjelu 17 stanova na privremeno korištenje

Datum:

Marketing
 

Riječ je o 17 stanova koji su smješteni u Sisku, Glini, Hrvatskoj Kostajnici, Dvoru, Vrginmostu, Topuskom i Jasenovcu, a koje je Sisačko-moslavačka županija uredila i opremila kako bi stambeno zbrinula naše sugrađane koji su u potresu ostali bez svojih domova.

Stanovi se dodjeljuju na privremeno korištenje, a korisnici u njima mogu ostati sve do završetka obnove njihovih domova.

Pravo na podnošenje zahtjeva za dodjelu stana na privremeno korištenje imaju hrvatski državljani koji imaju prebivalište na području Sisačko-moslavačke županije te koji su vlasnici stana/kuće ili su koristili stan/kuću u vrijeme potresa 28. i 29. prosinca 2020. godine koja je mišljenjem ovlaštenih stručnjaka za brzu procjenu oštećenja utvrđena neuporabljivom ili privremeno neuporabljivom za stanovanje (oznake N1, N2, PN1 I PN2).

Prioritet u stambenom zbrinjavanju imaju osobe koji su korisnici mobilnih stambenih jedinica (kontejnera), a svi koji ostvaraju uvjete, sukladno Javnom pozivu, prijavu mogu podnijeti do 27. srpnja 2023. godine do 15,00 sati poštom ili osobno u pisarnici Sisačko-moslavačke županije, Ante Starčevića 29, 44000 Sisak.

U posljednje dvije godine Sisačko-moslavačka županija već je uredila i opremila 15 stanova u Sisku, Petrinji, Popovači, Topuskom, Kutini i Novskoj koji su također namijenjeni za smještaj naših sugrađana čiji su domovi teško oštećeni u potresu. Svih 15 stanova temeljem Javnih poziva dodijeljeni su obiteljima koje se sada nalaze u stabilnim, čvrstim i sigurnim prostorima, a u njima mogu ostati sve dok se njihov dom ne obnovi.

Marketing
Marketing
Marketing

Možda vas zanima...

INFO GAME JOB 2023. u petak u Novskoj

INFO GAME JOB 2023 - događaj posvećen svijetu gaminga...

GALERIJA: Sportski ponos SMŽ 2023.

Župan Ivan Celjak je na svečanosti „Ponos Sisačko-moslavačke županije...

11 je kandidata iz SMŽ za Suncokret ruralnog turizma Hrvatske

Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj „Klub članova...

Natječaj za izradu vizuala (loga) Savjeta mladih SMŽ – mogu sudjelovati mlađi od 30 godina

Na mrežnoj stranici Sisačko-moslavačke županije (smz.hr), na poveznici: https://www.smz.hr/natj/javni/107-smz/njp/prosvjeta-kultura-sport/10413-natjecaj-za-izradu-vizuala-loga-savjeta-mladih-sisacko-moslavacke-zupanije...