19 C
Sisak
Petak, 2 lipnja, 2023

Najave za četvrtak, 25. svibnja

SISAK – Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak, mag.iur. sa suradnicima će u četvrtak, 25. svibnja 2023. godine, s početkom u 10 sati obići radove obnove zgrade u Sisku, S.S. Kranjčevića 16. Sisačko-moslavačka županija provodi konstrukcijsku obnovu zgrade koja ima svojstvo kulturnog dobra te je upisano u Registar kulturnih dobara Republike Hrvatske.

Vrijednost radova iznosi 1.624.688,25 eura s PDV-om, a sredstva su osigurana putem Ministarstva kulture i medija RH iz Fonda solidarnosti EU.

GLINA – Udruga žena oboljelih i liječenih od raka Nismo same u sklopu svog projekta „Nisi sama – educiraj se uz zdravu kavu s nama“ održava niz aktivnosti vezanih uz informiranje žena svih dobnih skupina o važnosti prevencije raka dojke. Cilj projekta je prevencija i promocija zdravlja i zdravih navika te povećanje svijesti građana Republike Hrvatske o važnosti prevencije. „Zdrave kave s doktorima“ osmišljene su kao neformalni razgovor građana s liječnicima o svim pitanjima koja ih muče, a koja ili nemaju kome postaviti ili ih se ne usude postaviti svome liječniku.

Stoga organiziraju „zdravu kavu s doktorima“ koja će se održati u četvrtak, 25. svibnja, s početkom u 17:30 sati u caffe baru Posh u Glini (Ulica Stjepana i Antuna Radića 9).

Uz članice Udruge na kavi će biti prisutne: Zrinka Rendić-Miočević, dr. med., spec. onkologije i radioterapije, Klinika za tumore Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice Zagreb; Maja Vukoja, dr. med., spec. psihijatar, subspec. psihoterapije, Klinički bolnički centar Zagreb; Sanja Štingl Vlašić, med., spec. ginekologije i opsteticije, predsjednica Udruge Sv. Agata – Glina.

LIPOVLJANI – Predstavljanje STEM projekta “Istražujući raSTEMo/ Explore and grow with STEM”  će se održati u četvrtak, 25. svibnja, početkom u 13,00 sati u OŠ Josipa Kozarca, Lipovljani. Realizacija ovog projekta provodi se uz podršku i financijsku potporu Osnivača Škole SMŽ.

Zadnje novosti
Ostale novosti