28 C
Sisak
Petak, 2 lipnja, 2023

9. Zrin festival od 28. svibnja do 8. lipnja

Otvorenje 9. Zrin festivala bit će u nedjelju, 28. svibnja u 17 sati u crkvu Našašća sv. Križa u Zrinu uz koncert stare glazbe u izvedbi sopranistice Marte Lončar, Igora Para, teorba i Maura Colantonia, viola da gamba.

U nastavku festivala sljedeći su koncerti: koncert Zagrebačkog puhačkog tria u Gornjem Viduševcu (ponedjeljak, 29. 5.) i koncert za Dan državnosti u crkvi sv. Nikole biskupa u Čakovcu na kojem ćemo u izvedbi sopranistice Josipe Lončar, trubljača Daria Teskere i Krešimira Fabijanića po umjetničkim vodstvom orguljaša Alena Kopunovića Legetina slušati obrade i praizvedbe djela mladih hrvatskih skladatelja.

Koncert posvećen obljetnici smrti skladateljice Dore Pejačević u Petrinji u izvedbi Dunje Bontek, violina; Marije Andrejaš, viola, Monike Leskovar, violončelo i Martine Filjak, klavir održat će se u crkvi sv. Lovre u Petrinji (četvrtak, 1. 6.), a zatim su na rasporedu u Kaštelu Zrinskih u Brodu na Kupi (petak, 2. 6.) multimedijalne edukativne radionice za djecu i roditelje nastale u suradnji s Prirodoslovnim muzejom Rijeka.

Koncertni program festivala nastavlja se jazz koncertom Bruno Mičetić tria u Starom gradu Dubovcu (nedjelja, 4. 6.) i zaključuje koncertom Hrvatskog baroknog ansambla u Starom gradu Ozlju (četvrtak, 8. 6. – Tijelovo).

Zadnje novosti
Ostale novosti