20 C
Sisak
Ponedjeljak, 24 lipnja, 2024

Ekipa iz Stolca pobjednici Katoličke malonogometne lige Crkve u Hrvata

Datum:

Marketing

Ekipa župe sv. Ilije proroka iz Stolca (Trebinjsko-mrkanska biskupija) pobjednik je 17. Nacionalne završnice Katoličke malonogometne lige Crkve u Hrvata koja se od 19. do 21. svibnja 2023. godine održala u Sisku, Pisarovini, Popovači, Petrinji i Kutini. Organizatori ovog susreta su Ured za mlade HBK, Ured za pastoral mladih Sisačke biskupije i KMNL Sisačke biskupije, a okupilo se 20 ekipa s više od 300 igrača izZagrebačke, Đakovačko-osječke, Riječke, Splitsko-makarske i Vrhbosanske nadbiskupije, te Varaždinske, Požeške, Dubrovačke, Mostarsko-duvanjske, Trebinjsko-mrkanskei Sisačke biskupije.

Nakon razigravanja po skupinama koje se održalo u subotu 20. svibnja, najbolje dvije ekipe iz svake skupine plasiralo se u četvrtfinale koje je odigrano u nedjelju 21. svibnja uNovoj sportskoj dvorani OŠ Mate Lovraka u Petrinji.

Mladići iz Stolca u finalu KMNL-a su s 2:1 bili uspješniji od ekipe iz župe Pomoćnice kršćana iz Splita (Kman), a treće mjesto osvojila je ekipa iz župe rođenja BDM iz Višnjevca pobijedivši ekipu župe Svetih Petra i Pavla iz Osijeka.

Na kraju pobjednički pehar, kao i onaj prijelazni, najboljoj ekipi uručio je sisački biskup Vlado Košić. Čestitavši pobjedničkoj ekipi, ali i svima koji su sudjelovali biskup je poručio kako je ovo jedna dobra inicijativa koja prije svega ima za cilj razvijati zajedništvo među biskupijama i mladim sportašima. Osvrnuvši se na domaćinstvo Sisačke biskupije biskup je rekao kako nakon godina u kojima smo svašta proživjeli želja domaćina je bila uputiti jednu lijepu poruku iz ove biskupije. Na kraju biskup je zahvalio svima koji su bili uključeni u ovu organizaciju Uredu za mlade HBK i Sisačke biskupije, vodstvu KMNL, članovima Marijine legije iz Petrinje kao i gradonačelnicima koji su otvorili vrata svojih dvorana.

(SV)

- Marketing -

Možda vas zanima...

SMŽ ima najveći rast turističkih noćenja u postotku, ali još ima mjesta za napredak

Virovitičko-podravska županija bilježi najveći rast turističkih dolazaka u prvih...

Predstavljen projekt izgradnje studentskog doma u Petrinji

Zamjenik župana Mihael Jurić je u prostoru Učiteljskog fakulteta...

Među najuspješnijima u dm-ovoj akciji Zeleni korak i učenici Područnih škola Zbjegovača i  Češko selo

Učenici Područne škole Zbjegovača (Banova Jaruga) i Područne škole...

Županija treću godinu zaredom osigurava besplatno ljetovanje za učenike četvrtih razreda

Potpisivanjem sporazuma o međusobnoj suradnji u prostoru Kulturno-povijesnog centra...