28 C
Sisak
Petak, 2 lipnja, 2023

Zagrebačka banka omogućila otvaranje računa za (samo)obnovu od potresa

Zagrebačka banka, vodeća banka u Hrvatskoj, od početka svibnja u svim svojim poslovnicama omogućila je otvaranje računa za obnovu od potresa. Riječ je posebnom namjenskom računu koji Banka otvara i vodi u svrhu korištenja sredstava za obnovu od potresa na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije, Zagrebačke županije, Sisačko-moslavačke županije i Karlovačke županije.

Račun mogu otvoriti građani, vlasnici nekretnina oštećenih u potresu koji namjeravaju
od nadležnog Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine zatražiti sredstva pomoći za obnovu svojih nekretnina. Otvaranje računa potpuno je besplatno, odnosno korisnik ne plaća naknade za otvaranje, vođenje računa i poslovanje po računu, niti je za otvaranje računa potrebna dodatna dokumentacija u vezi s nekretninom ili obnovom.

Uz klijente Zabe račun u poslovnicama mogu otvoriti i korisnici koji nemaju račun u
Zagrebačkoj banci.

Sredstva će na račun biti isplaćena na temelju rješenja Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine i strogo su namjenska pa korisnik njima može raspolagati isključivo prema odobrenju Ministarstva u poslovnici Banke, a korisnicima on-line bankarstva omogućen je u svakom trenutku uvid u stanje i promet po računu.

U slučaju da sredstva ne budu iskorištena u cijelosti ili vlasnik odustane od projekta,
sredstva se vraćaju u državni proračun po nalogu Ministarstva.

Za detaljnije upute koje se odnose na proceduralne korake i mogućnost dobivanja tih
sredstava od nadležnog Ministarstva te namjensko korištenje dobivenih sredstava
korisnici se obraćaju nadležnom Ministarstvu.

Zadnje novosti
Ostale novosti