24 C
Sisak
Ponedjeljak, 24 lipnja, 2024

Potpisan ugovor s izvođačima o izgradnji POS stanova na Zelenom brijegu

Datum:

Marketing

Danas je APN – Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama potpisala 2,4 milijuna eura vrijedan Ugovor o građenju 2 zgrade sa 30 stanova iz programa POS-a na Zelenom brijegu u Sisku sa Zajednicom ponuditelja koju čine tri sisačke tvrtke Radanović d.o.o., Tehning građenje građevinski obrt vlasnika Igora Radiševića i Tehnogradnja Sisak d.o.o. Planirani početak izgradnje je tijekom ožujka 2023. godine, a ugovoreni rok izgradnje je 400 kalendarskih dana, što znači da bi u ljeto 2024. godine stanovi trebali biti na raspolaganju mladim sisačkim obiteljima.

Ovo je odlična vijest za 30 obitelji s prioritetne liste na kojoj se nalazi 63 sisačke mlade obitelji nakon što je Grad Sisak svojom odlukom o sufinanciranju izgradnje omogućio sklapanje ovoga ugovora. Podsjetimo, ponude pristigle na ponovljeno nadmetanje za izgradnju POS-ovih stanova na Zelenom brijegu bile su 180 tisuća eura više od vrijednosti koju je APN planirao temeljem etalonske cijene izgradnje. Stoga je odluka Grada Siska o sufinanciranju bio jedini način da se prestane s odgađanjem ovog važnog projekta za Sisak.

Već ranije je Grad Sisak darovao građevinsko zemljište za izgradnju POS stanova i preuzeo trošak opremanja komunalnom infrastrukturom i priključcima kako bi omogućio što jeftiniju izgradnju POS-ovih stanova na Zelenom brijegu i najnižu moguću cijenu kupcima stanova.

(sisak.hr)

 

 

- Marketing -

Možda vas zanima...

Nagrađeni sisački učenici s najboljim rezultatima na državnim natjecanjima

Za učenike koji su postigli izvrsne rezultate na državnim...

Čak 32% više učenika u sisačkom Ljetnom boravku

U ponedjeljak, 24. lipnja, ponovo u Sisku kreće u...

Sisak će dobiti novih 400 mjesta u vrtićima

Završena je izgradnja i krenulo je uređenje okoliša novog...