20 C
Sisak
Ponedjeljak, 24 lipnja, 2024

Zgrade POS-a na Zelenom Brijegu za 18,2 milijuna kuna + PDV gradit će konzorcij sisačkih građevinskih tvrtki

Datum:

Marketing

Nakon što je Gradsko vijeće u ponedjeljak donijelo potrebnu odluku o sufininciranju gradnje dviju zgrada poticane stanogradnje na Zelenom brijegu, u utorak je Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama donijela i odluku o izvođačima radova na dviju zgrade sa ukupno 30 stanova.

Kao najpovoljnija je odabrana ponuda konzorcija sisačkih tvrtki: Zajednice ponuditelja RADANOVIĆ d.o.o., Ulica Berislava Pavičića 14A, Sisak, TEHNING GRAĐENJE građevinski obrt., vi. Igor Radišević, I.K. Sakcinskog 3, Sisak i TEHNOGRADNJA SISAK d.o.o. Antuna Augustinčića 50, Sisak. Cijena odabrane ponude je u kunama (eura): 18.204.722,00 kn (2.416.181,83 €) bez PDV-a.

Naime, nakon što je APN – Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama morala ponoviti postupak javnog nadmetanja za izgradnju POS zgrada, jer se na prvi niti jedan ponuditelj nije javio na drugom su natječaju, na drugom je natječaju početna cijena povećana sa 10 na 15,5 milijuna kuna + PDV, te su pristigle dvije ponude. No, ni sada nije bilo moguće odabrati izvođača jer su obje ponude više od planirane vrijednosti koje je APN osiguravao.

Ipak, nakon što je početkom ove godine povišena etalonska cijena izgradnje, najniža ponuda koju je APN u nadmetanju dobio i dalje je bila viša za 1,35 milijuna kuna, odnosno 180 tisuća eura od vrijednosti gradnje koju APN može financirati, a koja je određena po kvadratu stambene površine.

Stoga je zatražena odluka od Grada Siska da sufinancira gradnju sa 180.000 eura kako bi se riješio taj problem. Grad Sisak je na sjednici Vijeća u ponedjeljak donio odluku o sufinanciranju kako bi najpovoljnija ponuda na nadmetanju mogla biti prihvaćena i kako bi se zgrade, nakon dvije godine procedure koju vodi APN, napokon počele graditi.

Odmah zatim, u utorak, APN je i donio odluku o odabiru najpovljnije ponude – one Zajednice ponuditelja RADANOVIĆ d.o.o.,Ulica Berislava Pavičića 14A, Sisak, TEHNING GRAĐENJE građevinski obrt., vi. Igor Radišević, I.K. Sakcinskog 3, Sisak i TEHNOGRADNJA SISAK d.o.o. Antuna Augustinčića 50, Sisak.

Cijena odabrane ponude je u kunama (eura): 18.204.722,00 kn (2.416.181,83 €) bez PDV-a.

Nakon što prođe rok za žalbe i potpiše se ugovor, rok za izgradnju dviju zgrada sa ukupno 30 stanova je 400 kalendarskih dana.

Kako se vidi u dokumentaciji gradit će se dvije građevine stambene namjene – višestambene građevine sa po 15 stambenih jedinica (ukupno 30) na k.č.br. 291/4 k.o. Sisak Stari i k.č.br. 294/143 k.o. Sisak Stari, Lonjska ulica bb, Sisak.

 

 

Pješački pristup građevini je sa sjeverne strane parcele, iz Lonjske ulice. Kolni prilaz bit će sa zapadne strane parcele iz planirane ulice koja se spaja na postojeću Lonjsku ulicu. Planirana prometnica će se izgraditi do ishođenja uporabne dozvole za predmetnu zgradu. Za potrebe parkiranja vozila prema prostorno planskim odredbama potrebno je osigurati jedno parkirno mjesto po stambenoj jedinici.

Svaka građevina se sastoji od četiri etaže: prizemlja i 3 kata. Svaka zgrada ima po 15 stanova veličine od 47,33 do 97,01 kvadratni metar.

 

 

Ovime je, konačno, omogućena izgradnja POS-ovih zgrada na Zelenom brijegu, što je dobra vijest za 30 obitelji s prioritetne liste na kojoj se nalazi ukupno 63 sisačke mlade obitelji.

- Marketing -

Možda vas zanima...

Nagrađeni sisački učenici s najboljim rezultatima na državnim natjecanjima

Za učenike koji su postigli izvrsne rezultate na državnim...

Čak 32% više učenika u sisačkom Ljetnom boravku

U ponedjeljak, 24. lipnja, ponovo u Sisku kreće u...

Sisak će dobiti novih 400 mjesta u vrtićima

Završena je izgradnja i krenulo je uređenje okoliša novog...