29 C
Sisak
Srijeda, 19 lipnja, 2024

Bartol Kunert u rimskom Laziu!

Datum:

Marketing

Posljednjeg dana zimskog prijelaznog roka 16-godišnji Bartol Kunert (rođen 2006. godine), koji je igrao za kadete NK Rudeša u Prvoj HNL, postao je igrač velikog rimskog Lazija.

Kunert je u Rudeš stigao u srpnju 2021. godine iz sisačke Segeste, te je prezentacijama na poziciji veznog igrača, ‘osmice’ i desetke’, privukao pozornost rimskog kluba.

U utorak su predstavnici Lazija stiglu u Hrvatsku te su zajedno s Bartolom i roditeljima odletjeli za Rim, gdje je igrač stavio potpis na ugovor.

‘Naš klub definitivno ima viziju, a nju pretvaramo i u misiju. Sve ono što govorimo i potvrđujemo iz svakodnevno, odnosno sprovodimo u djela. Zato zahvaljujem svim akterima navedene suradnje, posebno obitelji Kunert, a ne mogu vam opisati koliko smo ponosni na Bartola. S toga mu i ovim putem želimo puno sreće u daljnjem razvoju sportske karijere’, rekao je direktor NK Rudeša Stipe Čondrić.

‘Sretni smo jer ovo je ozbiljan transfer. Također, nagrada je to svim ljudima u omladinskom pogonu, onima koji su procijenili njegovo znanje. Velika je to čast za sve, pa i Segestu. Naravno, želimo mu puno sreće u daljnjem razvoju i nadamo se, odnosno vjerujemo da će jednog dana postati vrhunski igrač, pa i dogurati do reprezentacija, prvo mlađih dobnih kategorija, a potom i A reprezentacije’, dodao je sportski direktor kluba Silvio Marić.

Direktor omladinske škole Fabijan Komljenović također je presretan ovakvim transferom.

‘Škola je krenula u sasvim drugom smjeru, odnosno želimo je podići na višu razinu. Bazirat ćemo se na dobroj akademiji i školi, a kao što vidimo krenuli s pozitivnim transferom. Vjerujem da će ih u budućnosti biti još više. Ovo je velika stvar za Rudeš. U jednu ruku, žao mi je što je Bartol napustio Rudeš, ili što ga nisu prepoznali neki hrvatski veći klubovi. Međutim, ovo je, kao što je rekao Marić, odlična odskočna daska, nadamo se i prema reprezentaciji. Imamo još kvalitete, nastojat ćemo biti prepoznatljivi u Hrvatskoj u radu s mladima. Najvažnije je biti strpljiv, kvalitete unutar kluba imamo, mislim ovdje na trenerski pogon. Ponavljam, osim što nam je financijski ovo velika pomoć, nagrada je to svim vrijednim ljudima u klubu. I idemo tako dalje, stvarajući igrače za našu prvu momčad i velike stvari’.

Bartol Kunert je igrao za mlađe kategorije petrinjske Mladosti i sisačke Segeste, a riječ je o sinu Davora Kunerta, nekadašnjeg nogometaša i trenera petrinjske Mladosti, TŠK-a iz Topolovca, sisačkog Metalca i još nekih klubova.

Bartol će u Laziu biti na posudbi do ljeta, a onda i službeno postati član Lazija.

- Marketing -

Možda vas zanima...

Streljačice i streljači HVIDRA-e Sisak pobijedili u Vrbovcu

U Vrbovcu je 16. lipnja 2024. održan KUP grada...

Segesta najavljuje pojačanja, poznati su svi sudionici 2. NL

"Uskoro slijedi službeno predstavljanje novih pojačanja za sezonu 2024./25."...

Talentirana mlada generacija Odbojkaškog kluba Sisak

Odbojkaši OK Siska krajem svibnja osvojili su brončanu medalju...

U Joševici održan streličarski kup u 3D disciplini

Protekle nedjelje, 9. lipnja, u Joševici kod Gline, pod...