21 C
Sisak
Subota, 13 travnja, 2024

Obnavlja se zgrada Jodnog lječilišta u Sisku

Datum:

Marketing

Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak je sa suradnicima obišao radove cjelovite obnove zgrade Jodnog lječilišta u sklopu Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak.

Zgrada je izgrađena 1932. godine. U nekoliko navrata je nadograđivana, a zadnja veća dogradnja je bila 60-ih godina prošlog stoljeća te je teško oštećena u razornim potresima.

Radovi na cjelovitoj obnovi obuhvaćaju ojačanje konstrukcije, odnosno temelja i svih konstruktivnih elemenata. Isto tako uklanjaju se nekonstruktivni elementi te izvode novi, obnavljaju se sve instalacije i oprema, mijenja se krovište, izvodi se energetska obnova objekta i po kraju radova uređuje park. Također, u ovoj zgradi će biti omogućeno kretanje osoba s težom pokretljivošću kao i osoba s invaliditetom.

„Trenutno su u tijeku radovi na cjelovitoj obnovi zgrade Jodnog lječilišta u Sisku. Ne samo da ju obnavljamo u potpunosti nego ćemo i dodati nove sadržaje, a sve prostorije će biti prilagođene sukladno pozitivnim propisima Republike Hrvatske. Medicinskom i nemedicinskom osoblju osigurat će se kvalitetniji uvjeti za njihov rad što znači i kvalitetnije uvjete za pružanje zdravstvenih usluga našim pacijentima Odjela za dermatologiju i venerologiju te Odjela za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju. Vrijednost radova je 2,5 mil. €, odnosno 19 mil. kn. Završetak radova očekujemo u svibnju ove godine.“ – izjavio je ovom prilikom župan Celjak.

Ukupna površina objekta Jodnog je 1.475 m2, a u njemu su smješteni Odjel za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju te Odjel za dermatologiju i venerologiju OB „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak.

I dalje će se zdravstvene usluge oba odjela moći koristiti u zgradi Jodnog lječilišta jer se obnova provodi u fazama, odnosno prvo se obnavlja centralni i sjeverni dio zgrade, a nakon toga slijede radovi na južnom dijelu.

„Vjerujemo kako će nakon obnove naši prostorni uvjeti biti puno bolji što će nam omogućiti da proširimo svoje usluge te da našim žiteljima pružimo veći broj dijagnostičkih i terapijskih usluga. Ovdje dnevno prođe između 200-300 pacijenata koji su s obzirom na obnovu iznimno strpljivi i raduju se da će ovaj objekt nakon obnove osigurati bolje i kvalitetnije uvjete. Posebno značajno je što će nakon obnove ovdje biti i smješten Odsjek za neurorehabilitaciju namijenjen djeci.“ – uz zahvalu županu na trudu i zalaganju po pitanju obnove Jodnog lječilišta izjavila je Tatjana Vrga, voditeljica Odjela za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ u Sisku.

Kako je rečeno u Sisačko-moslavačkoj županiji ovog trenutka provode se najveća ulaganja u zdravstveni sustav u posljednjih 50 godina. Uz radove cjelovite obnove Jodnog lječilišta, u punom jeku su i radovi na zgradi Nove interne u Sisku. Vrijednost radova na Novoj internoj je 5,9 mil. € (44.129.998,25 kn), a radovi bi trebali biti završeni krajem travnja 2023.godine. U tijeku su i pripreme gradilišta obnove zgrade pedijatrije i zgrade stare interne, a početak radova razgradnje objekata očekuje se u narednim danima.

 

Možda vas zanima...

Nova oprema za HGSS Novska

Župan Ivan Celjak je u sjedištu Županije s pročelnikom...

Sisak izložbom na Korzu obilježava 40 godina rođenja prve bebe iz in vitro oplodnje

Na sisačkom Korzu postavljena je izložba ''Zašto baš mi''...

Pogledajte gdje se nalazi Vaše biračko mjesto za predstojeće parlamentarne izbore

Određena su biračka mjesta za parlamentarne izbore koji će...

U subotu akcija “Volim Željezaru”

U subotu, 13. travnja 2024., u 10 sati kod...