6 C
Sisak
Nedjelja, 3 ožujka, 2024

Četiri medalje za kickboxere „Croatie“

Datum:

Marketing

Na jednom od najjačih ovogodišnjih Hrvatskih međunarodnih natjecanja u kickboxingu 26. „CROATIA OPEN 2022.- Memorijal Davor Jović“, održanom 10.prosinca u Gradskoj spotskoj dvorani u Makarskoj, i ove godine bila je nazočna velika konkurencija od 404 prijavljenih natjecatelja iz 51 klubova Bosne i Hercegovine, Srbije, Slovenije i Hrvatske.

Uspješni organizator natjecanja, koje je održano pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta, bio je Kickboxing klub „ Mawashi“ iz Makarske i Kickboxing savez Hrvatske.

Kvalitetne pripreme stručnog tima pod vodstvom glavnog trenera Saše Smiljanića i Josipa Perkovića urodile su plodom tako da je KBK „CROATIA“ imala u borbi za medalje čak trojicu finalista; Lipošćaka, Papića i Moučku, koji su osvojili jednu zlatnu i dvije srebrne medalju, a ostali natjecatelji ( Prvonožec) jednu brončanu medalju.

Za ekipu „Croatie“ su nastupili : starija kadetkinja Bruna Šarko, juniori Marko Moučka i Ian Benčak te seniori Martin Lipošćak, Fran Papić i Tomislav Prvonožec. Natjecatelji Croatie su uglavnom nastupili u disciplini kick-light osim iskusnog Frana Papića koji se borio u ringovnoj disciplini K1.

Osvajanje odličja započeo je Marko Moučka ulazom u samo finale u juniorskoj kategoriji discipline kick light te je nakon teške borbe izgubio od Mihalja Filipa iz Zagreba.

U drugom finalnom meču je nastupio i Siščanin Fran Papić koji je nastupio u najtežoj disciplini turnira K1, seniorska kategorija do 75 kg. Nakon dramatičnog meča protiv Petra Musure iz Splita i puno teških udaraca, Papić se morao zadovoljiti sa srebrnom medaljom.

Treće finale je ostvario najuspješniji natjecatelj Croatie u ovoj godini, Martin Lipošćak, koji je potvrdio dobru formu savladavši u finalu Ivana Vrkića iz Omišlja i zasluženo osvojio zlato u seniorskoj konkurenciji do 69 kg, discipline kick light.

Treba istaknuti dobre borbe kadetkinje Brune Šarko koja je u konačnici osvojila 5. mjesto u disciplini kick light do 55 kg, te njenog klupskog kolege, juniora Iana Benčaka koji je ispao u kvalifikacijama.

Nakon ovako uspješnog nastupa u Makarskoj Kickboxeri sisačke „CROATIE“ su zaključili ovu godinu sa solidnim brojem osvojenih odličja na međunarodnim i domaćim natjecanjima, od kojih se posebno ističe titula seniorskog viceprvaka Hrvatske Martina Lipošćaka.

Možda vas zanima...

Provalnici pokrali Segestinu školu nogometa

U sinoćnjoj provali na Gradskom stadionu HNK Segesti ukradene...

22 medalje za karatiste Kondure

Dana 25. veljače karatisti Kondure nastupili su na turniru...

Zlato, dva srebra i dvije bronce za karatiste „Croatie“

Samoborski Karate Klub „Mladost“, bio je domaćin i organizator...

Uvjerljiva pobjeda sisačkih rukometaša!

RK Slatina vs. RK Sisak 28:36 (12:16) Na teškom gostovanju...