3 C
Sisak
Ponedjeljak, 28 studenoga, 2022

Darinko Dumbović se vraća u politiku, aktivirao mandat u Gradskom vijeću

- Marketing-spot_imgspot_img

Darinko Dumbović, bivši saborski zastupnik i gradonačelnik Petrinje, a koji je proveo dva i pol mjeseca u pritvoru zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela nezakonitog pogodovanja i pomaganja u nezakonitom pogodovanju, najavio je kako se vraća u politiku.

Naime, Dumbović je aktivirao svoj vijećnički mandat u Gradskom vijeću Petrinje.

„Kao što sam ranije i obećao, vraćam se u Gradsko vijeće. U politički ring ulazim iz nezahvalne pozicije, ali uvjeren da imam snage, volje i hrabrosti suočiti se s politikom nerada i tapkanja na mjestu koju vodi gradonačelnica i vladajući u Gradskom vijeću. Sve se odvija presporo, napredak se mjeri puževim korakom. Petrinjci očekuju rješenja i pomake naprijed.. Politiku za građane mora voditi Gradsko vijeće i gradonačelnica jer smo zato izabrani!
I to svi , bez obzira iz kojeg političkog prostora dolazimo.
Potrebno je hitno vratiti pozornost na probleme i potrebe građana , snažnije se pozicionirati i prema županiji i državi, a ne čekati da netko drugi odrađuje naš posao.
Vrijeme je da podsjetim vladajuće u našem gradu na njihova predizborna obećanja, od kojih nisu realizirali ništa, pa čak ni pripremljene i započete projekte koje sam im ostavio, nisu u stanju završiti.
Oporba u Gradskom vijeću treba biti korektiv vlasti i usmjeravati je prema rezultatima i boljitku koji će osjetiti građani. Vrlo brzo , već na proračunu možemo pokazati snagu za promjene!!!“ – oglasio se Dumbović na svom Facebook profilu.

Podsjetimo, USKOK tereti Darinka Dumbovića da je u razdoblju od listopada 2019. do svibnja 2021. godine, kao gradonačelnik Grada Petrinje, protuzakonito osigurao dodjelu poslova trgovačkom društvu kojemu je stvarni voditelj poslovanja bio sin bivšeg gradonačelnika, u vrijednosti od najmanje 9,167.944,68 kuna. Investitor radova bio je Grad Petrinja.

Zbog toga je uhićen i završio u istražnom pritvoru 14. lipnja odakle je izašao krajem kolovoza nakon što su ispitani svi svjedoci u postupku.


 

Zadnje novosti
Ostale novosti