14 C
Sisak
Ponedjeljak, 15 travnja, 2024

35-godišnjak završio u pritvoru zbog sumnje u teška kaznena djela protiv spolne slobode

Datum:

Marketing

Županijsko državno odvjetništvo u Sisku je 15. listopada 2022., nakon primitka kaznene prijave Policijske uprave sisačko-moslavačke, ispitalo hrvatskog državljanina (1987.) i donijelo rješenje o provođenju istrage protiv okrivljenika zbog osnovane sumnje da bi počinio teško kazneno djelo protiv spolne slobode iz članka 154. stavka 2. u svezi članka 153. stavka 2. Kaznenog zakona, teško kazneno djelo protiv spolne slobode iz članka 154. stavka 1. točke 1. KZ-a i nasilja u obitelji iz članka 179.a KZ-a, stoji u objavi tog odvjetništva.

Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 35-godišnjak počinio navedena kaznena djela od rujna 2017. do listopada 2022. godine u jednom gradu na području Sisačko-moslavačke županije, na štetu svoje supruge.

Sucu istrage Županijskog suda u Sisku je, nakon provedenog ispitivanja, predloženo određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenog 35-godišnjaka zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku). Sudac istrage je prihvatio ovaj prijedlog i okrivljeniku odredio istražni zatvor iz predloženih osnova.

Možda vas zanima...

15 dana zatvora nepopravljivom vozaču

U četvrtak, 11. travnja oko 11 sati u ulici...

Krađa bicikla na sisačkom području

U srijedu, 10. travnja, nepoznati je počinitelj na Trgu...

Iz kuće u koju je provaljeno ukradena motorna pila

Traga se za nepoznatim počiniteljem koji je u srijedu,...

Sa sisačkog gradilišta ukrali 2000 eura vrijedan alat

Traga se za nepoznatim počiniteljem koji je s ponedjeljka...