24 C
Sisak
Ponedjeljak, 24 lipnja, 2024

OBNOVA U SMŽ: U tijeku radovi na obnovi nove interne sisačke bolnice

Datum:

Marketing

Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak je sa suradnicima obišao radove na obnovi zgrade Nove interne u Općoj bolnici „Dr. Ivo Pedišić“.

Zgrada Nove interne sagrađena je 1974. godine i u potresu je stradao njen konstruktivni i nekonstruktivni dio. Objekt se sastoji od prizemlja i 4 kata, bruto površine 2921,5 m2, a njemu će biti smješten dio Odjela za infektologiju, Odjel za kardiologiju i Odjel pojačane internističke skrbi s koronarnom jedinicom.

„Vrlo smo aktivni po pitanju obnove u našoj nadležnosti i na području grada Siska. U tijeku je cjelovita obnova zgrade Nove interne u krugu Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak. Vrijednost radova je preko 44 milijuna kuna. Očekujemo dovršetak radova do svibnja iduće godine. Trenutno se uklanjaju zidovi, uklanjaju se elektroinstalacije, vodovodne instalacije, a nakon ovih radova ide izgradnja novih zidova, izmjena stolarije, proširenje dizala i naravno, ojačanje konstruktivnih elemenata. Zadovoljni smo dinamikom radova kada govorimo o zdravstvenom sustavu SMŽ. Uskoro očekujemo i dovršetak projekta za zgradu Stare interne u krugu Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak. Pri kraju je projekt za zgradu Pedijatrije i očekujemo, najkasnije početkom studenog, početak radova i na tim objektima.“ – rekao je župan Ivan Celjak.

„Radovi su krenuli u mjesecu kolovozu, vidite da su u punom zamahu. Trenutno smo u razgradnji svih zidova, olakšanja postojećih konstrukcija. Rekonstrukcija je dosta zahtjevna i u biti svodi se na to da dobivate čvršći i jači objekt nego da se radi novi,“ rekao je Mario Pranjić, direktor Venka gradnje, izvođača radova na sisačkoj bolnici.

Ravnatelj Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak, dr. Tomislav Dujmenović više je nego zadovoljan rezultatima dobre suradnje sa Sisačko-moslavačkom županijom: „Moram ovdje reći jednu vrlo značajnu rečenicu, da je naša bolnica opstala poslije katastrofe. Uspjela je i radi. Došli smo do današnjeg dana, kada je već naveliko započeta kompletna rekonstrukcija i sanacija naših zgrada, ali sve to zahvaljujući stalnoj suradnji i komunikaciji i koordinaciji i stalnoj pomoći od strane naše Vlade, našeg ministarstva i od strane našeg župana. Prije nekoliko dana ja sam zahvalio ravnateljima zagrebačkih klinika na pomoći, a ovu bih priliku iskoristio da zahvalim našem županu na svoj pomoći. Uz nas je bio tijekom cijelog ovog potresa. Bio nam je na pomoći što se tiče opreme i što se tiče zgrada, on se zajedno s nama cijelo vrijeme bori i stoga ovu priliku koristim da kažem: Dragi župane, veliko hvala u ime svih naših žitelja, svih djelatnika i svih naših bolesnika.“

Detalje o samom projektu obnove nove interne možete pronaći na ovom linku

OBNOVA U SMŽ: Uskoro počinje cjelovita obnova Nove interne sisačke bolnice

(Tekst potpomognut sredstvima iz Javnog poziva za financiranje programskih sadržaja elektroničkih medija od interesa za Sisačko-moslavačku županiju u 2022. godini.)

default
default

- Marketing -

Možda vas zanima...

SMŽ ima najveći rast turističkih noćenja u postotku, ali još ima mjesta za napredak

Virovitičko-podravska županija bilježi najveći rast turističkih dolazaka u prvih...

Predstavljen projekt izgradnje studentskog doma u Petrinji

Zamjenik župana Mihael Jurić je u prostoru Učiteljskog fakulteta...

Među najuspješnijima u dm-ovoj akciji Zeleni korak i učenici Područnih škola Zbjegovača i  Češko selo

Učenici Područne škole Zbjegovača (Banova Jaruga) i Područne škole...

Županija treću godinu zaredom osigurava besplatno ljetovanje za učenike četvrtih razreda

Potpisivanjem sporazuma o međusobnoj suradnji u prostoru Kulturno-povijesnog centra...