-4.1 C
Sisak
Ponedjeljak, 24 siječnja, 2022

Kampus gaming industrije uvršten u projekte koji revitaliziraju Sisačko-moslavačku županiju

- Marketing-spot_imgspot_img

Na 93. sjednici Vlade Republike Hrvatske usvojen je Prijedlog odluke o donošenju Programa društvene i gospodarske revitalizacije potpomognutih područja Sisačko-moslavačke županije pogođenih potresom, a unutra je i izdvojeni strateški projekt – izgradnja kampusa industrije videoigara PISMO u Novskoj vrijedna 375,5 milijuna kuna.

Kampus gaming industrije u Novskoj,uključuje izgadnju objekata vezanih uz otvorenje studija, studentskog i učeničkog doma, Poduzetničkog inkubatora za eSport arenu s 4000 mjesta te Akceleratora gaming industrije.

U planu je Kampusa imati i petogodišnji visokoobrazovni program s 50 studenata godišnje te srednjoškolski program i razrede s 24 učenika godišnje.

Svi kapaciteti bit će na bazi od 400 osoba s osiguranim smještajem u domovima, a od sadržaja planirana je i konferencijska dvorana, menza, sportska dvorana i sav drugi sadržaj za profesore i prateću službu. Kampus će se graditi na površini od oko 8 hektara zemljišta u novljanskoj poduzetničkoj zoni.

Tvrtka koja će izraditi svu projektnu dokumentaciju budućeg kampusa je već odabrana i do 1. svibnja iduće godine očekuje se završetak izrada dokumentacije nakon čega slijedi i raspisivanje natječaja za gradnju.

„Zahvalni smo svima koji su prepoznali ono što radimo u Sisačko-moslavačkoj županiji i Novskoj. Naših 67 novootvorenih poduzeća generira stotinjak radnih mjesta, dok u kampusu očekujemo otvorenje 80 radnih mjesta i još minimalno 250 start up-ova, kao i brojne investicije iz inozemstva.Mi smo prije nekoliko godina iskoristili priliku, i u našoj županiji razvili sasvim jednu novu i modernu industrijsku granu – industriju videoigara. Ona konstantno bilježi rast i to je bio naš povod da se okrenemo u tom smjeru. 2% iznosa Programa revitalizacije uložit će se u razvoj konkurentnosti na najbolji način.“, rekao je Mario Čelan, direktor Razvojne agencije SIMORA koja upravlja Poduzetničkim inkubatorom PISMO.

Podsjećamo, inkubator PISMO specijaliziran je za gaming industriju i djeluje već treću godinu za redom postavši sa svojih 67 tvrtki najbrže rastući hrvatski poduzetnički inkubator.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti