-4.1 C
Sisak
Ponedjeljak, 24 siječnja, 2022

Slab interes za zamjenski smještaj – samo 15 ljudi ide u Topusko

- Marketing-spot_imgspot_img

Na ptiskovnoj konferenciji u Splitu, povodom potpisivanja ugovora o besplatnom lejtovanju za učenike 4. razreda iz Sisačko-moslavačke županije, župan Ivan Celjak je izrazio žaljenje što su mnogi stradalnici u potresu još uvijek u privremenom smještaju.

“Vlada je osigurala državne stanove, Sisačko-moslavačka županija je nedavno uredila i stavila na raspolaganje stanove u vlasništvu županije, a u lječilištu u Topuskom osigurali smo zimski smještaj za 270 osoba”, izvijestio je Celjak te izrazio čuđenje malim interesom budući da se za smještaj u Topusko javilo samo 15 ljudi.

Rekao je da je slab interes i za smještaj u objekt u općini Sunja gdje je Sisačko-moslavačka županija, zajedno s Hrvatskim šumama, uredila jedan objekt za ljude koji su u potresu ostali bez doma.

“Međutim, s područja općina Sunja, Hrvatska Dubica, Donji Kukuruzari, Majur, Dvor te grada Hrvatske Kostajnice ‘nula’ je zainteresiranih za taj smještaj. To nas pomalo čudi”, dodao je Celjak napomenuvši kako su onda odlučili taj objekt namijeniti za korisnike petrinjskog Doma za starije i nemoćne.

Inače, u razgovoru sa stanovnicima kontejnerskih naselja saznali smo kako je smještaj u Topuskom problematičan obiteljima zbog toga što im djeca idu u škole u Sisku, Petrinji ili Glini, a i oni sami rade u tim mjestima ili Zagrebu. 

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti