-4.1 C
Sisak
Ponedjeljak, 24 siječnja, 2022

Harry the Kid je objavio EP „Stvar pravog trenutka“ s tri pjesme

- Marketing-spot_imgspot_img

Nakon singlova „Jedan stih“ i „Osluškujem njene korake“, sisački glazbenik Harry the Kid je objavio EP „Stvar pravog trenutka“ s tri pjesme, te istoimeni singl, pop baladu prožetu orkestracijom i akustikom. Tekst i glazbu potpisuje Haris Ćehić, a miks i mastering Saša Rajković – Zarkoff. EP je snimljen u ljeto 2021.u studiju „Adam tree“ u Zagrebu.

EP se može poslušati na svim streaming servisima (Deezer, Spotify, Tidal, YouTube,
Bandcamp).

Nekoliko riječi o albumu:

„Stvar pravog trenutka“ je nastao u ljeto 2021. u kućnom studiju „Adam tree“ u Zagrebu.
Pjesme progovaraju o mikrokozmosu svih velikih i malih ljubavi, onih trajnih i onih koje su
trenutak u vremenu. Progovaraju o ljubavi u svim svojim oblicima, o ljubavi prerušenoj u lik djevojke, obitelji, prijatelja, rodnog grada, o uspomeni na bezbroj trenutaka sreće, tuge,
ushita, cijelom spektru emocija koje čine život. Opisuju jutra puna straha, trenutak kada
nestane svaka sigurnost, kad se zebnja uvuče u svaku poru svakodnevnice i kada se
utočište čini mitskim mjestom. No onda iz ruševina proviri ljubav, prašnjava, uplašena,
ranjena, ali u suštini neuništiva. Svaki novi stih, nova pjesma je novi početak.

Počevši sa snimanjem materijala za EP, zadao sam si izazov aranžiranja, snimanja, sviranja
i raspisivanja orkestracije. U jednoj sam pjesmi („Stvar pravog trenutka“) ugostio Dinka
Lupisa na bubnju. Miks i mastering EP-a je napravio Saša Rajković – Zarkoff, a omot
albuma i vizual Dinko Medved. EP prate i dva video spota, spot za „Jedan stih“ je nastao u
režiji Gorana Mandića, a drugi za pjesmu „Osluškujem njene korake“ u režiji Dinka Čvorića – Doringa.

Video spotovi:
Jedan stih: https://www.youtube.com/watch?v=a4rFK0I2iEg
Osluškujem njene korake: https://www.youtube.com/watch?v=cmkhSDkd5dY
Stvar pravog trenutka (audio): https://www.youtube.com/watch?v=_Hlw-9jhwHA

Streaming EP-a „Stvar pravog trenutka“:
YouTube: https://bit.ly/3ksShKQ
Bandcamp: https://bit.ly/2YFekXa
Deezer: https://bit.ly/3ohydfO
Spotify: https://spoti.fi/3c0sIvZ
Tidal: https://bit.ly/3HaINOf

 

KRATKA BIOGRAFIJA

„Harry the Kid“ prvi je samostalni projekt Harisa Ćehića, a nastavlja niz bendovskog suživota u grupi „Feet“ (albumi „Falling leaves“, „Šerver v 1.0“ i „Misuse of useless“) i „Harry & Fat sons“ (albumi „Green line-red line“ i „Songs for bad weather“, te singl „LuLu“). Zvjezdanih trenutaka nije bilo, ali ponosno ističe i „manje“ uspjehe kao što su pjesme uvrštene u soundtrack američkog filma „Counterplay“ (premijerno prikazan 2012.godine na američkim festivalima, s pjesmama „The little nothings“ i „Would you mind?“) te prihvaćenost kritike i publike.

Autor je od zadnjih izdanja ponešto i odrastao, pjeva na hrvatskom jeziku i naizgled je manje ležeran, ali zadržao je dječačku upornost i ljubav prema glazbi čije mu je stvaranje i dalje najdraža igra.

Popis pjesama: Stvar pravog trenutka (EP)
1. Jedan stih
2. Osluškujem njene korake
3. Stvar pravog trenutka

Credits:
Miks i mastering – Saša Rajković – Zarkoff
Glazba/tekst – Haris Ćehić

Popis izvođača:
Saša Rajković – zvučni efekti (1)
Dinko Lupis – bubanj (3)

Haris Ćehič – vokal, prateći vokal (1,2,3)
bas gitara (1,2,3)
električna gitara (1,2,3)
akustična gitara (2,3)
ukulele (1,2)
klavir (1)
bubanj – programiranje (1,2)
perkusije (3)
orkestracija (3)

Dosadašnja diskografija:
1. Feet – Falling leaves – 2002. (EP,samizdat)
2. Feet – Šerver v1.0. – 2002. (EP,samizdat)
3. Feet – Misuse of useless – 2004. (LP,samizdat)
4. Vobler – Vobler – 2014. (LP,Aquarius records)
5. Hari & Fat sons – Green line-red line – 2014. (LP,samizdat)
6. Hari & Fat sons – Songs for bad weather – 2015. (EP,samizdat)
7. Hari & Fat sons – LuLu – 2016. (sings, samizdat)
8. Harry the Kid – Stvar pravog trenutka – 2021. (EP, samizdat)

Korisni linkovi:
Facebook: https://www.facebook.com/HarryTheKid.music
YouTube: www.youtube.com/hariscehicmusic
Bandcamp: https://harrythekid.bandcamp.com/releases
IMDB: http://www.imdb.com/name/nm5061250/

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti