1 C
Sisak
Četvrtak, 9 prosinca, 2021

Izložba  “U vihoru rata – Banovina 1991.” u Državnom arhivu

- Marketing-spot_imgspot_img

Povodom Tjedna arhiva, koji se održava 15.-19.11.2021.,  otvorenje izložbe  “U VIHORU RATA – BANOVINA 1991.” će se održati u ponedjeljak, 15. studenog, u 12,00 sati u velikoj čitaonici Državnog arhiva u Sisku.

Ozračju 30. obljetnice početka Domovinskoga rata na ovim prostorima, prilagodili smo svoj ovogodišnji Tjedan arhiva. U suradnji sa Hrvatskim memorijalno-dokumentacijskim centrom Domovinskoga rata iz Zagreba pripremili smo izložbu U vihoru rata – Banovina 1991. Osim fotografija u vlasništvu HMDCDR i Državnog arhiva u Sisku, izložbom će predstaviti i fotografije u privatnom vlasništvu.

Tijekom Tjedna Arhiv će raditi od 8,00 do 20,00 sati, a u tom će terminu biti moguće pogledati izložbu kao i 40 minutni dokumentarni film o ratnim zbivanjima na Banovini.

U istom prostoru biti će organizirana i prigodna prodaja izdanja Državnog arhiva u Sisku, a za unaprijed najavljene skupine učenika i drugih zainteresiranih građana omogućit će se i obilazak arhivskih spremišta sa uvidom u atraktivnije primjerke arhivskoga gradiva.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti