4 C
Sisak
Ponedjeljak, 28 studenoga, 2022

Velika Valamarova donacija namještaja za stradale u potresu

- Marketing-spot_imgspot_img

Za stradale u razornom potresu potkraj prošle godine u Sisak iz Krka stiže vrijedna donacija očuvanog namještaja i opreme.

Hotelska tvrtka Valamar, koja će uskoro u obnovu svojeg hotela “Corinthia” u Baški, na otoku Krku, odlučila je cjelokupni hotelski namještaj, opremu i inventar u dobro očuvanom stanju donirati stradalima od potresa, ali i drugim potrebitima u Hrvatskoj, priopćeno je iz Krka.

Na taj će način “Corinthia Baška Sunny Hotel” više od 3000 komada opreme i namještaja, osim u Sisak, poslati i na adrese još nekih udruga i ustanova koje se brinu o potrebitim građanima. Najveći dio donacije u opremi već je poslan Gradskom društvu Crvenoga križa u Sisku kako bi se podijelio mnogim obiteljima s potresom pogođenog područja, a idućih dana oprema će se poslati i drugim potrebitim korisnicima.

U dogovoru sa sisačkim gradskim čelnicima, u skladište Gradskog društva Crvenoga križa već su stigla tri tegljača s opremom, a još ih se očekuje.

“Većinu pristiglog namještaja i opreme, gotovo dvije trećine, već smo podijelili stradalima od potresa. S obzirom na to da je riječ o većoj donaciji, vjerujemo kako će namještaja, opreme i inventara biti dovoljno za sve stradale, a i druge potrebite”, rekao je za Hinu ravnatelj Gradskog društva Crvenoga križa u Sisku Igor Čičak, koji je izrazio zadovoljstvo suradnjom i zahvalnost Valmaru na vrijednoj donaciji.

Zadovoljstvo suradnjom i poslanom donacijom izrazio je i direktor Valmar destinacije Krk Mile Pavlica.

“Raduje me što će kvalitetna i dobro očuvana oprema i namještaj iz ‘Corinthia Baška Sunny Hotela’ pomoći potrebitima. Prvu količinu opreme i namještaja već smo uputili u Sisak, pa se nadam da će ova donacija makar u jednom dijelu pomoći našim sugrađanima s područja pogođenih potresom. Valamar je ove godine osigurao i smještaj za brojne obitelji kojima je pomoć bila potrebna nakon potresa, a donacija u opremi je nastavak te inicijative kao i uključenosti u lokalnu zajednicu u kojoj poslujemo”, rekao je Pavlica.

Tijekom krize izazvane potresom Valamar je nastavio podupirati zajednicu i pomagati potrebitima. Uz pomoć bolnicama, donirani su smještaj i prehrana za djelatnike te namirnice i ostale potrepštine gradskim organizacijama Crvenog križa i pučkim kuhinjama.

Nakon potresa Valamar je donirao mobilne kućice i otvorio vrata u svojim objektima mnogim obiteljima iz Siska, Gline, Petrinje i okolnih mjesta, a kao dugogodišnji član Hrvatske udruge turizma uključio se u projekt “Tisuću učenika, milijun doživljaja” kojim je u hotelima duž jadranske obale osiguran smještaj za učenike 13 škola s potresom pogođenog područja.

Zadnje novosti
Ostale novosti