1 C
Sisak
Četvrtak, 9 prosinca, 2021

Opremljena senzorna soba u Osnovnoj školi 22. lipnja u Sisku

- Marketing-spot_imgspot_img

Tvrtka E.ON Hrvatska donirala je UNICEF-u 100.000 kuna kojima je opremljena senzorna soba u Osnovnoj školi 22. lipnja u Sisku. Grad Sisak je u potresima izgubio važan
prostor za provođenje stručnih terapija za djecu s teškoćama u razvoju zbog čega su mnoga djeca bila primorana odlaziti na terapije u Petrinju i Zagreb.

Opremanjem senzorne sobe u osnovnoj školi u Sisku, tvrtka E.ON Hrvatska i UNICEF osigurali su prostor za provođenje senzorne pedagogije koja djeci s teškoćama pomaže razviti socijalne vještine, osjetilno-motoričke sposobnosti, utječe na poboljšanje u
ponašanju, komunikaciji i interakciji s drugima, što je neophodno za njihov razvoj i sudjelovanje u svakodnevnom životu.

Osnovnu školu 22. lipnja trenutno pohađa 48 učenika s teškoćama u razvoju kojima je za učenje i razvoj nužna stručna podrška. Novo-opremljena senzorna soba u ovoj osnovnoj školi dizajnirana je da potiče djecu na kretanje, igru i formiranje adaptivnih reakcija jer djeca tako ostvaruju interakciju s okolinom koja stimulira senzorne doživljaje. Ravnateljica škole 22. lipnja, Azra Rađenović pojasnila je značaj senzorne sobe za učenike s teškoćama u razvoju:

„U pronalaženju optimalnih uvjeta za odgoj i obrazovanje učenika, senzorna soba značajno će unaprijediti kvalitetu školovanja učenika s teškoćama. Namijenjena je radu s djecom i mladima s poremećajima senzorne integracije i omogućit će ciljane aktivnosti potpuno individualizirane za svakog učenika.“

„Bliže nam se dvije godine kako živimo u okruženju pandemije koja je preispitala i redefinirala naše obrasce ponašanja i poslovanja. U svemu tome zadesili su nas i potresi koji su dodatno stavili fokus na očuvanje zdravlja, sigurnost i kvalitetu življenja. Svi su ovi izazovi preveliki da ih prevladamo sami i zato u E.ON-u vjerujemo u vrijednost čvrstih partnerstava i suradnje koju omogućuju. S naše strane, kao energetska kompanija, činimo sve što je moguće kako bismo ubrzali energetsku tranziciju potrebnu za rješavanje jednog od najsloženijih izazova čovječanstva. S druge strane s partnerima poput UNICEF-a
pomažemo i djelujemo lokalno kako bismo pomogli najmlađim članovima našeg društva da istraže sve mogućnosti tako da jednog dana i oni mogu postati ključni zagovaratelji energetske tranzicije“, izjavio je Dean Gnjidić, direktor mreže, E.ON Hrvatska.

Zahvaljujući donacijama tvrtki i građana UNICEF kontinuirano ulaže u važne programe za unaprjeđenje kvalitete života djece s teškoćama i njihovo što uspješnije uključivanje u život zajednice.

„Mi smo u UNICEF-u predani cilju da svoj djeci, a posebno onoj najranjivijoj, uz pomoć znanja i inovacija, osiguramo podršku koja im je potrebna kako bi ostvarili svoj puni potencijal. Opremanjem senzorne sobe unutar osnovne škole omogućili smo djeci s teškoćama, koja su nakon potresa izgubila mogućnost bilo kakvog senzoričkog rada u svom gradu mogućnost da uče putem različitih senzornih stimulacija što je iznimno važno za njihov ukupni razvoj. Suradnja s tvrtkom E.ON Hrvatska dokazuje da zajedničkim snagama možemo ostvariti velike ciljeve. Hvala E.ON-u što su prepoznali važnost stvaranja poticajnog okruženja za djecu s teškoćama i što su nam pomogli da im osiguramo jednake prilike za razvoj i učenje“, izjavila je Ivana Ćosić, voditeljica programa za obrazovanje u Uredu UNICEF-a za Hrvatsku.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti