6 C
Sisak
Subota, 27 studenoga, 2021

U akciji čuvara prirode i Jamnice čistila se obala rijeke Kupe u Sisku

- Marketing-spot_imgspot_img

Velika količina različitog smeća počišćena jeu ekološkoj akcijina obali rijeke Kupe u Sisku. Akciju je organizirala udruga Rendžer –čuvari prirode Hrvatske uz podršku brenda Jamnica. Građani, volonteri i zaposlenici Jamnice čistilisu obalu rijeke Kupe te zajedničkim doprinosom učinili okoliš ljepšim i čišćimte ujedno podsjetili koliko je važno brinuti o prirodi i njezinom očuvanju za buduće generacije.

„Važno je probuditi ekološku svijest i odgovornost građana te ukazati na bogatstvo vodenih resursa Hrvatske stoga i nastavljamo s ovakvim akcijama u cijeloj državi. Hvala volonterima, Jamnici i njihovim zaposlenicima koji su se odazvali i doprinijeli čišćenju obale rijeke Kupe. Time smo pokazali dobar primjer kako udruga i kompanija mogu suradnjom težiti ka zajedničkom cilju, a to je očuvanje okoliša, osobito u području u kojem kompanija djeluje“, izjavio je Hrvoje Jurković, Rangera – čuvara prirode Hrvatske.

Jamnica, partner akcije, kontinuirano radi na unapređenju standarda zaštite okoliša posebice kroz proizvodnju, a predanost brizi za okoliš dodatno ističe i na svojim pakiranjima žigom Goinggreen – manje plastike, manje emisije CO2.

„Drago mi je što je Jamnica dioove akcije jer rijeka Kupa protječe i u blizini naše punionice u Pisarovini, ali i izvora naše prirodne mineralne vode Jamnice. Voda je naš najvrjedniji resurs, a zaštita vode naša je obaveza i dužnost. Uz zaštitu vode, puno napora ulažemo u zaštitu okoliša. Tako smo ove godine napravili značajan iskorak uvođenjem ekološki prihvatljivije ambalaže: lakših PET boca i 100% recikliranih PET boca. Zahvaljujući tome na godišnjoj razini planiramo smanjiti količinu plastike za oko 900 tona, a emisiju CO2 za oko 3.470 tona što je kao da smo 870 automobila maknuli iz prometa. Također, iznimno me veseli odaziv zaposlenika jer i time pokazujemo da vodimo brigu o zaštiti prirodešto je glavni fokus strategije društveno odgovornog poslovanja Jamnice“, zaključio je Ivan Čevra, predsjednik Uprave Jamnice i izvršni direktor Grupe pića, divizije Fortenova grupe te najavio da brend Jamnica nastavlja biti dio ovakvih akcija diljem Hrvatske.

 

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti