23.3 C
Sisak
Nedjelja, 26 rujna, 2021

OŠ Braća Ribar bogatija za vrijedan edukativni alat – Escaperoom igru u kovčegu na temu prometa

- Marketing-spot_imgspot_img

Osnovna škola Braća Ribar iz Siska bogatija je od ove školske godine za vrijedan edukativni alat – Escaperoom igru u kovčegu na temu prometa.

Udruga Roditelji u akciji – Roda u okviru projekta zakOČI – Take a Brake! u suradnji s tvrtkom Grey Matter j.d.o.o. izradila je edukativnu igru na temu prometa, preselivši koncept escaperoom igara u kovčeg. U kovčegu se nalazi 10 podigara s različitim zanimljivim rekvizitima i pitalicama, a sve na temu sigurnosti djece u prometu.

Na raspisani nagradni natječaj u kojemu je nagrada bila upravo ova igra, prijavio se učitelj Bojan Iličić sa svojim prvašićima i potpuno oduševio stručni žiri načinom podučavanja djece o sigurnosti u prometu. Njegovi učenici u produženom boravku su veselo surađivali i ponosno pokazali svoje znanje kako se ponašati u prometu i tako za svojuškolu osvojili inovativnu i edukativnu igru koju će moći koristiti još puno generacija.

Da bi djeca trajno usvojila vještine i znanja nužne za sigurno i odgovorno kretanje u prometu, potrebno je s njima kontinuirano ponavljati i proširivatita znanja. Zato je Roda izradila još dva sadržaja koja pomažu djeci da odrastu u sigurne i odgovorne sudionike u prometu: radnu bilježnicu Mali prometni detektivi i online igru ČUDOvišna avantura koje možete pronaći na Rodinoj internetskoj stranici zakoci.eu.

Online igru ČUDOvišna avantura, kojoj je cilj pomoći čudovištima iz ČUDOgrada popraviti svoj park poštujući prometna pravila, razvila je tvrtka Gamechuck d.o.o. ČUDOvišna avantura zove djecu na promišljanje, suradnju i primjenu znanja u novim prometnim situacijama, ali i na pomaganje prijateljima i brigu o okolišu. Osim na stranici zakoci.eu igra je dostupna za Android mobitele preko Google Playa.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti