23.3 C
Sisak
Nedjelja, 26 rujna, 2021

Nekoliko mjeseci trajat će radovi na Galdovačkom mostu

- Marketing-spot_imgspot_img

Započela je sanacija oštećenja od potresa na Galdovačkom mostu. Trajati će nekoliko mjeseci.

Most nije bio ugrožen za odvijanje prometa ali ga je potrebno sanirati radi nastalih šteta, rekao je za Radio Sisak voditelj tehničke ispostave Hrvatskih cesta Sisak Ivan Kuliš.

„Prije početka sanacije su napravljene sve istražne radnje i projekt. Izabran je i izvođač radova koji je pristupio sanaciji mosta. Most nije bio ugrožen za odvijanje prometa, ali ga je potrebno sanirati zbog oštećenja nastalih potresom. Znate i sami da je most pomaknut, to je bila ogromna sila, stoga je potrebno zamijeniti ležajeve, dilatacijske naprave itd.“ – objavili su na sisakportalu.

Radovi bi trebali trajati nekoliko mjeseci, a sanacija nije mogla početi ranije dodaje Kuliš zbog potrebnih istražnih radnji.

„Do sada je trajalo projektiranje i istražne radnje. Sad smo napokon uspjeli dobiti projekte i ugovoriti izvođača pa krećemo sa sanacijom. Nažalost nismo prije mogli pristupit sanaciji jer projekti nisu bili izrađeni. Postoje laboratorijske pretrage, dakle bušenje i uzimanje uzoraka tla i to sve traje. Sama sanacija bi trebala trajati četiri mjeseca ali će ovisiti i o budućem vremenskom periodu. Dali smo stvarno maksimum od sebe da to napravimo čim prije i ja sam stvarno zadovoljan što smo krenuli sa radovima.“, istaknuo je Kuliš.

Tijekom sanacije, most će kaže Kuliš u jednom periodu biti potpuno zatvoren za promet o čemu će izvijestiti na vrijeme. Do tada je na snazi privremena regulacija prometa.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti