6 C
Sisak
Srijeda, 27 listopada, 2021

Najave za utorak, 7. rujna

- Marketing-spot_imgspot_img

SISAK – Blagdan sv. Marka Križevčanina bit će proslavljen u utorak, 7. rujna u Sisku. Tom prigodom sisački biskup Vlado Košić blagoslovit će u 18 sati u atriju Velikog Kaptola novopostavljeni kip ovog sveca te nakon toga u 19 sati predvoditi i misno slavlje u Pastoralnom centru katedralne župe.

VOLODER – U utorak, 07. rujna 2021. s početkom u 10:30 sati u prostoru Vinarije Belajec u Popovači (Trnovka 38, Popovača) održati konferencija za medije na kojoj će biti najavljena 54. gospodarsko- kulturna manifestacija pod nazivom ‘Voloderska jesen’.

‘Voloderska jesen’ je, naime, najveća i najstarija manifestacija posvećena berbenim običajima koja predstavlja jedan od najvećih sajmova vina i mošta u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Uz iznimno bogate izložbe vina te raznolike zabavne, športske, gospodarske i kulturne sadržaje kojih je nositelj mjesni KUD ‘Moslavec’, svaku od ovih priredaba oplemenila je tradicija pečenja vola na ražnju. Otvorene Vinske ceste Moslavine vezuju je i uz ponudu desetak vinogradara na ovom području koji u svojim klijetima nude domaće specijalitete i moslavačku kapljicu s naglaskom na autohtonu sortu Škrlet. U pripremu bogatog programa manifestacije uključene su udruge s područja Grada, Mjesni odbor Voloder, profesionalni vinari, obiteljska poljoprivredna gospodarstva, proizvođači suvenira, obrtnici, a broj sudionika kao i posjetitelja povećava se svake godine.

Program 54. Voloderske jeseni predstavit će članovi Organizacijskog odbora manifestacije odnosno predstavnici Grada Popovače, Turističke zajednice Grada Popovače i Mjesnog odbora Voloder. Nakon konferencije za medije u istom prostoru organiziran je Okrugli stol profesionalnih vinara na kojem će biti riječi o smjeru u kojem se tijekom narednog razdoblja očekuje kretanje razvoja vinogradarstva na području SM

 

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti